Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 10 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek naar incident met Joost Klein op songfestival, zingt ook niet voor vakjury

De Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein repeteert voorlopig niet voor de finale. De European Broadcasting Union (EBU) doet onderzoek naar een „incident” rond de Fries, staat in een verklaring van de omroepenkoepel.

„We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending. Klein zal voorlopig niet repeteren”, staat in de verklaring. De EBU geeft verder geen commentaar.

Update: AVROTROS meldt dat Joost Klein vanavond (vrijdag) niet voor de vakjury optreedt. Hij is echter nog niet gediskwalificeerd, omdat het onderzoek nog loopt. De vakjury’s die de finaleshow beoordelen zien nu het optreden dat Klein gisteravond gaf tijdens de tweede halve finale. De Zweedse omroep SVT kwam eerder naar buiten dat het gaat om een ‘fysieke confrontatie’ tussen de zanger en een fotograaf.

De Nederlander zou vanmiddag als vijfde zijn act repeteren, maar hij werd tijdens de eerste zogeheten dress rehearsal, waarin de hele show wordt doorgelopen, zonder uitleg overgeslagen. De verdere startvolgorde is hetzelfde gebleven.

Props

Klein is wel in de arena. Aan het begin van de show was hij te zien toen alle deelnemende landen werden voorgesteld.

De beslissing om Klein niet te laten optreden, lijkt laat te zijn genomen. In de arena was te zien dat technici op het punt stonden de props die de artiest op het podium gebruikt, klaar te zetten.

Het Nederlandse kamp is vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties