Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 30 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Arjen Lubach stopt met De Avondshow en vertrekt bij VPRO

Arjen Lubach stopt met De Avondshow met Arjen Lubach. Dat meldt de VPRO donderdag. Lubach en het team maken na drie jaar nog één seizoen van het satirische nieuwsprogramma. De presentator meldt in een persbericht dat er na het laatste seizoen van De Avondshow een einde komt aan zijn samenwerking met de VPRO.

„Tien jaar lang kregen wij alle ruimte en kansen om satirische televisie te maken voor de VPRO. Ik ben de VPRO daar onmetelijk dankbaar voor. Het contact met alle VPRO’ers heb ik altijd als zeer prettig ervaren, zowel zakelijk als persoonlijk. Toch is het soms tijd voor nieuwe avonturen en komt er nu een einde aan onze samenwerking. Maar niet getreurd: komische televisie maken zit in mijn bloed, dus Nederland is nog niet van ons af”, zegt Lubach.

De VPRO zegt Lubach dankbaar te zijn voor de afgelopen tien jaar, waarin hij eerst wekelijks het programma Zondag met Lubach maakte en sinds 2022 het dagelijkse De Avondshow met Arjen Lubach. Hoofdredacteur Willem van Zeeland zegt dat Lubach en zijn team „klassieke televisie” hebben gemaakt voor de omroep. „Het maakte hem tot een belangrijke stem in Nederland en hij wist met zijn scherpzinnige humor miljoenen mensen te bereiken.”

In 2016 won Lubach de Zilveren Nipkowschijf voor het programma Zondag met Lubach. In 2017 kreeg het programma ook de Gouden Televizier-Ring. Het laatste seizoen van De Avondshow met Arjen Lubach is vanaf maandag 2 september te zien op NPO 1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reacties