Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Jan Roos over euthanasiewens Dennis Schouten: ‘Heel verdrietig verhaal’

Het gaat niet goed met Dennis Schouten. Sterker nog, het gaat al jaren niet goed met hem. Dat is te lezen in zijn biografie Dennis Schouten: Beschadigd, op weg naar de dood. Daarin beschrijft hij dat hij al lange tijd worstelt met het leven en het niet meer ziet zitten.

Jan Roos heeft nu gereageerd op de euthanasiewens van zijn Roddelpraat-collega. Hij noemt het „pijnlijk” en „een verdrietig verhaal”.

Jan Roos vindt euthanasiewens Dennis Schouten ‘pijnlijk’

Gisteravond gaf Schouten aan dat hij ongelukkig is en dat hij niet lang meer wil leven. „Het is jouw keuze, ik ben daar heel makkelijk in: jij komt op aarde, dat is je niet gevraagd. En wat je wel in handen hebt, is dat je van de aarde gaat”, sprak Roos zijn collega toe in de uitzending van Roddelpraat. „En als het jou rust geeft of jou voldoening geeft om nog een tijd te leven, maar niet te lang, dan denk ik dat het goed is dat jij dat in je eigen handen neemt en zelf de regie bepaalt. Hoe pijnlijk ook.”

Roos begrijpt na het lezen van enkele hoofdstukken dat Schouten „elke dag een struggle” heeft om uit zijn bed te komen, „omdat je weet dat je nergens van gaat genieten.” Roos vindt het „een heel verdrietig verhaal eigenlijk”, zegt hij tegen Schouten. „De grap is dat we al drie jaar lang over iedereen en alles lol zitten te trappen, en over de ellende van een ander niks anders doen dan verschrikkelijk hard lachen, en nu zitten we zelf een beetje te kniesoren.”

‘Neem de regie over mijn eigen leven’

Schouten vertelde op Instagram en in de uitzending „al jaren” met het leven te worstelen. Medicatie, psychologen en een verhuizing konden hem niet helpen. Hij wil nog enkele jaren blijven leven „om alles en iedereen dat me lief is” goed achter te laten. „Daarna neem ik de regie over mijn eigen leven”, zei hij.

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Meer fysiek en verbaal geweld tegen NS-medewerkers

Dilemma: ‘Mijn vriend zuipt wekelijks zorgelijk veel’

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties