Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Beau van Erven Dorens komt voor Gordon op na openhartig gesprek over zelfmoordgedachten

Gordon was dit weekend in de winterspecial van Casa di Beau behoorlijk openhartig. Hij sprak bijvoorbeeld over zelfmoordgedachtes die hij had na zijn relatiebreuk. Maar zijn openhartigheid wordt hem niet in dank afgenomen, gezien de vele reacties die hij kreeg. En die waren niet positief.

Nu komt Beau van Erven Dorens op voor zijn gast.

Gordon openhartig, maar kreeg nare reacties

In het programma, waarin Beau verschillende BN’ers uitnodigt in Italië en vaak openhartige gesprekken met ze voert, omschreef Gordon 2023 als het zwartste jaar uit zijn leven.

De zanger en presentator ging door een diep dal na de breuk met zijn verloofde Gavin Rozario en vertelde tegen Beau dat hij in de nasleep daarvan zelfs twee zelfmoordpogingen heeft gedaan.

Zijn ex-geliefde en goede vriend Patrick heeft hem gered. „Die is letterlijk bovenop me gesprongen. Hij heeft me weken in de gaten gehouden tot het langzaam maar zeker beter ging.”

De zanger, die nog steeds therapie krijgt, zegt dat hij ‘aan de rand van de afgrond’ zat. „Ik ben er langzaam en stukje bij beetje uit geklommen.”

Beau van Erven Dorens: ‘Ronduit schandalig’

Maar nadat de aflevering van Casa di Beau op tv te zien was, stroomden de reacties binnen. Vooral op X – dat sowieso al onder vuur ligt – was er veelal negativiteit en naar commentaar.

„Gordon wil ik graag een hart onder de riem steken, want hij sprak zich in de aflevering voor het eerst uit over de heftige nasleep van zijn verbroken verloving”, schrijft Beau. „De manier waarop sommige mensen op die kwetsbare onthullingen menen te moeten reageren, vind ik ronduit schandalig. Zet dan gewoon je tv uit en ga wat anders kijken, in plaats van iemand de grond intrappen die een berg met schaamte heeft moeten overwinnen om een groot geheim te delen.”

Beau vreest dat door dit soort reacties andere mensen die met suïcidegedachten worstelen hier nu niet meer over durven te praten. „Wat een huiveringwekkend vooruitzicht bied je met zo’n cynische ontvangst van Gordons bekentenis aan andere, onbekende, wankele zielen, die zo’n pijnlijk verhaal willen delen”, schrijft hij. „Dit pleidooi voor beschaving is aan dovemansoren gericht, ik weet het, en je kunt maar beter je mond houden in dit agressieve mediaklimaat, want de bloedhonden ruiken ieder spoor van verzet en weten je te vinden tot in de eindigheid. Ik zie hun represailles met liefde tegemoet.”

Je kunt de winterspecial van Casa di Beau terugkijken via Videoland.

X flink onder vuur, Wilders feliciteert Musk met ‘leuk en vrij’ platform

Ras-Rotterdammers Sander de Kramer en Abdelkader Benali prijzen Aboutaleb bij Op1: ‘Tuurlijk ga ik hem missen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties