Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 22 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Marcel van Roosmalen reageert op veelbesproken VI-ruzie: ‘Wilfred Genee is een idioot’

Wie van een lekker tv-relletje houdt, viel afgelopen vrijdag met zijn neus in de boter. René van der Gijp legde Marcel van Roosmalen in Vandaag Inside namelijk het vuur aan de schenen. Want wat was er aan de hand? Houd je vast: Van Roosmalen zou de VI-mannen erop hebben aangesproken dat zij zijn vriend/collega Gijs Groenteman ‘Groenteboer’ noemen. Vandaag reageert Van Roosmalen in zijn podcast op de veelbesproken ruzie.

In de dagelijkse podcast Weer een dag bellen Groenteman en Van Roosmalen om over de actualiteit te praten. Extra saillant aan dit alles is dat het duo deze zomer het VI-trio vervangt op SBS6. Van Roosmalen: „Op de hot seats, de plekken van Wilfred. Johan heeft het zelf voorgesteld, dus die vindt het allemaal prima. Maar Wilfred en René, dat ligt wat moeilijker.”

Marcel van Roosmalen: ‘Wist niet waar het over ging’

Dat het niet botert tussen hen, werd afgelopen vrijdag pijnlijk duidelijk. Van Roosmalen werd eigenlijk voor Vandaag Inside gevraagd om over zijn boek te praten, maar dat liep dus vreselijk uit de hand. „Gijp begon vanuit het niets in één keer te schreeuwen”, blikt Van Roosmalen terug. „Eerlijk gezegd wist ik helemaal niet waarover het ging. Het ging over Groenteboer zeggen en dat ik daar niet tegen zou kunnen.”

De journalist groef in zijn geheugen, maar het kwartje viel maar niet. „Alsof ik Wilfred Genee, een man met wie ik amper spreek, apart neem om te zeggen: ‘Wil jij Gijs Groenteman alsjeblieft geen Gijs Groenteboer meer noemen? Daar kunnen wij heel slecht tegen.’ Ik probeerde maar te zeggen dat het niet zo is, maar hij ging er helemaal in op. Ik kwam er gewoon helemaal niet tussen. Ik probeerde normaal te doen, maar de woede klotste wel naar mijn nek.”

‘Wilfred Genee was woedend’

Van Roosmalen weet nu waar Genee op doelt. Het zou zijn gebeurd na een aflevering met Sander Schimmelpenninck. „Na afloop was Wilfred Genee woedend op alles en iedereen. Specifiek op mij.” Volgens de journalist heeft Genee een hekel aan hem, sinds hij columnist was in De Oranjezomer. Daar wijdde hij een paar zinnen aan hem, terwijl hij privé en zakelijk onder vuur lag om ‘een of andere rel’. „Sindsdien hebben we een soort haatrelatie. Iedere keer als hij mij ziet, triggert het iets in hem. Hij stond tegen mij te schreeuwen dat ik me niet moest aanstellen dat mijn kinderen waren bedreigd. ‘Jij houdt helemaal geen rekening met andermans kinderen!’ In dat gesprek, wat allang geen gesprek meer was, want op een gegeven moment stond hij te schreeuwen, zei iemand van de productie: ‘Gaan jullie even tussen de decorstukken staan, want het wordt zo gênant.'”

Ook zei Genee volgens Van Roosmalen dat zij wél humor hadden en dat hij het leuk vond dat Özcan ‘Eus’ Akyol Gijs Groenteman Gijs Groenteboer noemt. Hierop reageerde Van Roosmalen: „Ik kan me best voorstellen dat je een naamgrapje leuk vindt, maar om dat nou twintig keer met zijn allen te herhalen. Niet echt het toppunt van humor.” Van der Gijp blijkt op dat moment achter een van die schotten te hebben gestaan en het gesprek te hebben opgevangen, en zie daar: de oorzaak van de ruzie van vrijdag.

Gijs Groenteman reageert

Van Roosmalen zegt na afloop tegen Van der Gijp te hebben gezegd dat hij het ‘belachelijk’ vond hoe hij deed. „Daar kan hij helemaal niet mee omgaan”, aldus de journalist. Maar het meest hekelt Van Roosmalen Genee. „Hij bleef volhouden dat ik het verschrikkelijk vond. Die idioot van een spelleider zit daar te doen alsof de wereld is vergaan. Terwijl hij zelf van alles een punt maakt. Het is zoiets geks als je dat meemaakt. Je voelt je gewoon aangerand op die kruk. Je kunt ook nog nergens heen.”

Groenteman zelf wil tot slot nog iets wereldkundig maken. „Ik wil hierbij een officiële verklaring uitgeven: ik vind het niet grappig als mensen mij Groenteboer noemen, maar ook niet erg. Mensen mogen mij Gijs Groenteboer noemen, zoveel als ze willen.” Weten we dat ook weer.

Maarten van Rossem fileert scheldende minister Dennis Wiersma: ‘Niet helemaal goed snik’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.