Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 25 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Lowlands houdt manifestatie voor woningmarkt en garandeert deelnemers tickets

Lowlands houdt zich binnenkort niet alleen bezig met lekker festivallen en muziek, maar ook met woningen voor jongeren en starters. Het festival trekt voor een manifestatie van Biddinghuizen naar Den Haag. En als je meedoet met de actie, zorgt Lowlands ervoor dat je sowieso een Lowlands-ticket kan fiksen. Zelfs als het festival is uitverkocht.

Er is nog maar weinig bekend over Lowlands 2023, dat na vorig jaar zijn comeback maakte na twee afgeblazen edities door corona. Geen voorverkoopdatum, geen ‘eerste namen’, alleen de festivaldagen (18, 19 en 20 augustus). En eh… dat er een naaktkalender te koop is.

Lowlands gaat voor een eerlijke woningmarkt

Maar er klinkt geluid vanuit Flevoland. En vanuit Den Haag. Lowlands en Vereniging Eigen Huis blijken zich volgens een mailinglist namelijk hard te gaan maken voor eerlijke kansen voor jongeren en starters op de woningmarkt. Vereniging Eigen Huis was afgelopen zomer op Lowlands aanwezig en lanceerden op het festivalterrein onder meer een petitie voor betaalbare huizen voor starters.

Inmiddels is de petitie meer dan 100.000 keer getekend. Vereniging Eigen Huis en Lowlands stellen: „Dit geeft nog eens duidelijk aan dat actie nu écht noodzakelijk is. Om de oproep extra kracht bij te zetten, gaan we op vrijdag 10 maart met zoveel mogelijk mensen naar Den Haag. Het is tijd om herrie te maken en onze stem te laten horen.” Over de actie is een video gedeeld.

Tentje mee, alsof het een festival is

Die datum is geen toeval. In Den Haag organiseert Vereniging Eigen Huis dan namelijk een uitgebreid programma over starters op de woningmarkt. Gesteund door Lowlands dus. „En we voeren actie om de politiek in beweging te krijgen.”

Lowlandsbaas Eric van Eerdenburg, rijdend op een bankstel langs het Binnenhof, vraagt aan directeur Belangenbehartiging Karsten Klein van Vereniging Eigen Huis wat een woning voor een jongere dan wel starter mag kosten. „Max 260.000 euro”, is het antwoord. „Die woningen moeten gewoon in Nederland gebouwd gaan worden. Dat gebeurt op dit moment te weinig. Er is in Nederland een hele generatie die momenteel niet in staat is een eerste koopwoning te vinden.”

Een ‘goede deal’ voor Lowlands 2023

Of het helemaal passend is bij een serieus onderwerp als de gebrekkige woningmarkt of niet… Lowlands heeft een ticketactie bij de manifestatie bedacht. „We hebben een goede deal voor deelnemers: als je je tentje meeneemt en tijdens de manifestatie opzet, ontvang je een voucher waarmee je gegarandeerd één ticket voor Lowlands 2023 kunt kopen; zelfs als Lowlands al is uitverkocht.”

„Dan koop je een kaartje zonder stress”, noemt Van Eerdenburg het. Zijn festival maakte vandaag trouwens bekend dat ‘er volgende week nieuws is’. Het aantal vouchers is overigens niet onbeperkt. Er liggen er bij de woningmarkt-manifestatie vijfhonderd klaar. Op tijd in je slaapzak in Den Haag liggen dus. Heb je daar weer stress van… Dit is geen goede tip trouwens, want dat ‘slaapzak-liggen’ is niet toegestaan.

De manifestatie op 10 maart duurt van 13.30 tot 17.00 uur. Je vooraf aanmelden kan via Vereniging Eigen Huis.

Victoria Koblenko meet luchtvervuiling op schoolroute zoon: ‘Dit resultaat hadden we nooit verwacht’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.