Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jan Smit neemt maatregelen en zit vanwege onderkin-moment heel anders op tribune

Jan Smit treft maatregelen na het veelbesproken filmpje waarop hij gapend met een onderkin te zien was op de voetbaltribune. Tegenwoordig zit hij „de hele wedstrijd” met zijn hoofd rechtop, zegt hij al grappend.

De Volendamse zanger kreeg vorige week de lachers op z’n hand, al was dat om een niet al te positieve reden. Jan Smit, tegenwoordig voorzitter van voetbalclub FC Volendam, werd gapend en met een ferme onderkin op de tribune gespot. Het fragment leidde tot hoongelach op nationale televisie.

En dus doet hij het nu anders. Zijn hoofd naar beneden doen, dat doet hij niet meer. Kijkers zullen hem dan ook niet meer met onderkin op de tribune zien zitten, grapt hij.

Jan Smit ‘eet heel veel kibbeling met knoflooksaus’

De video met een gapende Jan Smit werd vorige week gretig uitgelicht door presentator Wilfred Genee bij voetbalpraatprogramma Veronica Offside. De presentator noemde de onderkin van de zanger spottend ‘het meest opmerkelijke moment van dat weekend’. „Wat een onderkin heeft hij inmiddels!”

Toen de redactie de foto liet zien, volgde het hoongelach in de studio. „Dat geloof je toch niet, als je dit ziet?”, zei presentator Wilfred Genee. „Die eet heel veel kibbeling met knoflooksaus”, deed een lachende Andy van der Meijde ook een duit in het zakje. „Daar kom jij niet eens bij in de buurt”, zei Wilfred Genee tegen hem.

espn video fragment jan smit andy van der meijde evert santegoeds onderkin
Een gapende Jan Smit (met onderkin). Bron: ESPN

Zanger vol zelfspot: ‘Ik vind die onderkin erger, hoor’

Jan Smit zelf reageerde eerder al op het voor hem ongelukkige moment. Toen sportzender ESPN de gapende zanger vorig weekend op Twitter liet zien, schreef het erbij: „Het was ook een vroegertje voor Jan Smit. Hou vol!” Maar de zanger viel iets heel anders op. „Ik vind die onderkin erger, hoor”, zei hij vol zelfspot.

Ook kritiek op onderkin: ‘Dit kan niet’

Maar er is niet alleen maar gelach om de onderkin. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds verbaasde zich er vooral over. „Wat was dat? Je kan je niet meer voorstellen dat die jongen Jantje Smit werd genoemd. Een wake-up call is dit. Die duikt vanmiddag nog de sportschool in.”

Volgens Santegoeds ‘kan het niet’ dat je op je veertigste met ‘zulke onderkinnen’ op een tribune van een voetbalclub zit. „Waar je nota bene voorzitter van bent. Nee, daar moet echt even wat aan gebeuren”, geeft de roddeljournalist zijn ongezouten mening in de podcast Strikt Privé.

Jan Smit uitgelachen om onderkin: ‘Die eet heel veel kibbeling met knoflooksaus’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.