Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 4 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jan Smit uitgelachen om onderkin: ‘Die eet heel veel kibbeling met knoflooksaus’

Jan Smit heeft de lachers op z’n hand gekregen, al zal hij daar zelf waarschijnlijk niet al te blij mee zijn. De zanger en tegenwoordig ook voorzitter van voetbalclub FC Volendam werd al gapend en met een ferme onderkin op de tribune gespot. Het fragment leidt tot hoongelach op nationale televisie.

De video met een gapende Jan Smit werd gretig uitgelicht door presentator Wilfred Genee bij voetbalpraatprogramma Veronica Offside. De presentator noemde de onderkin van de zanger spottend ‘het meest opmerkelijke moment van het weekend’. „Wat een onderkin heeft hij inmiddels!”

Wanneer de redactie de foto laat zien, volgt het hoongelach in de studio. „Dat geloof je toch niet, als je dit ziet?”, zegt presentator Wilfred Genee. „Die eet heel veel kibbeling met knoflooksaus”, doet een lachende Andy van der Meijde ook een duit in het zakje. „Daar kom jij niet eens bij in de buurt”, zei Wilfred Genee tegen hem.

Jan Smit vol zelfspot: ‘Ik vind die onderkin erger, hoor’

Jan Smit zelf reageerde eerder al op het voor hem ongelukkige moment. Toen sportzender ESPN de gapende zanger dit weekend op Twitter liet zien, schreef het erbij: „Het was ook een vroegertje voor Jan Smit. Hou vol!” Maar de zanger viel iets heel anders op. „Ik vind die onderkin erger, hoor”, zei hij vol zelfspot.

Heel gek was het overigens niet dat de 36-jarige Jan Smit gapend op de tribune werd gespot. Zijn club verloor namelijk met 2-0 van Fortuna Sittard en staat inmiddels laatste in de voetbalcompetitie. „Ach Jan. Iedere wedstrijd dat je club tegenvalt, krijg je er iets bij je onderkin bij. Ik kan inmiddels geen coltruien meer aan”, reageert een NAC-fan.

https://twitter.com/JanSmit/status/1576625459324129280

Ook kritiek op onderkin: ‘Dit kan niet’

Maar er is niet alleen maar gelach om de onderkin. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds verbaast zich er vooral over. „Wat was dat? Je kan je niet meer voorstellen dat die jongen Jantje Smit werd genoemd. Een wake-up call is dit. Die duikt vanmiddag nog de sportschool in.”

Volgens Santegoeds ‘kan het niet’ dat je op je veertigste met ‘zulke onderkinnen’ op een tribune van een voetbalclub zit. „Waar je nota bene voorzitter van bent. Nee, daar moet echt even wat aan gebeuren”, geeft de roddeljournalist zijn ongezouten mening in de podcast Strikt Privé.

Songfestival-kijkers kunnen ‘ongezouten mening’ van Jan Smit niet waarderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.