Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

VVD blundert met liedje over ketamine bij filmpje over Prinsjesdag

De VVD heeft op Instagram een vrolijke video over Prinsjesdag gedeeld, waarin de VVD-leden te zien zijn terwijl ze hoeden dragen. De partij koos ervoor om een wel héél opmerkelijk liedje onder het filmpje te knallen, tot hilariteit van volgers.

„Het is vandaag Prinsjesdag! Wat is jouw favoriete outfit?”, schrijft de VVD onder de video.

Liedje over ketamine onder filmpje van VVD

Het liedje in kwestie is Pet van Ket van Reinier Zonneveld. Het woord pet zal de VVD wellicht toepasselijk hebben geacht, ware het niet dat Ket op ketamine slaat. Dit is een verdovingsmiddel dat ook als partydrug wordt gebruikt. Of het om een onwetende social media-medewerker of om opzet gaat, blijft gissen. Shownieuws vroeg de partij of ze wisten wat het lied betekent en kreeg het volgende antwoord: „Ja dat weten we! Wij doen gewoon mee met de TikTok-trend.”

Hilariteit en kritiek in de comments

De video is al bijna vierduizend keer geliket, een stuk meer dan de andere berichten op het Instagram-account van de VVD. In de comments onder het bericht gaan Instagrammers los. „Is dit echt?”, vraagt iemand zich af. Anderen schrijven: „Geen idee wie dit account runt, maar die verdient opslag” en „Hahaha welke legend stagiair heeft dit gemaakt. Wie gaat ze vertellen waar het nummer over gaat?” Er wordt ook grappend het vermoeden uitgesproken dat de keuze voor het lied opzettelijk is en een voorbode is voor nieuw beleid. „Sneak peek in het liberale drugsbeleid van de VVD.”

Naast hilariteit klinkt er ook stevige kritiek: de video zou ongepast zijn in deze moeilijke tijd. „Jullie zouden je echt dood moeten schamen om zo’n niet grappige video te posten op een zwarte dag als deze. Ga anders eerst eens één van de crisissen op lossen waar de VVD hoofd- of medeverantwoordelijk voor is”, wordt er geschreven.

Kijkers verdeeld over rijke onderneemsters in Steenrijk, Straatarm: ‘Lopen met geld te pronken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.