Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Yvonne Coldeweijer vandaag voor de rechter vanwege video over Samantha Steenwijk: ‘Zin in!’

Vlogger Yvonne Coldeweijer, bij sommige mensen bekend van het roddelkanaal Live of Yvonne, staat vandaag voor de rechter. Zangeres Samantha Steenwijk spande onlangs namelijk een kort geding tegen haar aan. In een van haar video’s zei Coldeweijer namelijk dat Steenwijk illegale dieetpillen heeft gebruikt om af te vallen.

Volgens de zangeres klopt daar niks van, dus logischerwijs is ze niet blij met die beschuldiging. Het management van de zangeres wil niet bevestigen dat Steenwijk de rechtszaak heeft aangespannen. De rechtbank in Amsterdam noemt geen naam van de eisende partij.

Yvonne Coldeweijer voor de rechter

Coldeweijer zelf heeft wel bevestigd dat het inderdaad om Steenwijk gaat. In een video legt ze uit dat de zangeres een rectificatie en een schadevergoeding vraagt. „Drie weken geleden heb ik een video gemaakt, ik weet niet of je het nog weet. Deze video ging over Samantha Steenwijk en daarin vertelde ik dat zij is afgevallen met behulp van illegale dieetpillen.” Coldeweijer vertelt dat een ‘spion’ haar informatie heeft gegeven over het gewichtverlies van Steenwijk. De precieze informatie die Coldeweijer heeft gekregen behandelt ze niet in de video: „Dat bewaar ik voor de rechtszaak”, zegt ze.

Daarnaast zou Coldeweijer haar bronnen prijs moeten geven. Zij komt namelijk altijd aan informatie en roddels over BN’ers, maar hoe ze dat precies doet, is onbekend. Ze noemt in de video dus zelf een ‘spion’, mogelijk een volger die haar informatie toespeelt. Coldeweijer heeft de video over de dieetpillen inmiddels wel offline gehaald.

‘Ik heb er zin in’, zegt Yvonne Coldeweijer

Yvonne Coldeweijer is naar eigen zeggen wel ‘excited‘ voor het kort geding. „Ik heb er wel zin in”, zei de roddelvlogger vanochtend voor aanvang tegen persbureau ANP. Ze zegt een dubbel gevoel te hebben over de zaak. „Ik vind het ook een beetje onzin dat we hier moeten zijn vandaag.”

En over de rectificatie: „Zij willen echt horen dat het misleidend is wat ik heb gezegd en onwaar. Daar ben ik het gewoon niet mee eens, want ik geloof dat het wel waar is. ”

Kritiek op Live of Yvonne

Ondanks dat Live of Yvonne over meerdere mensen roddels verspreidt en privézaken naar buiten brengt, is ze nog niet eerder voor de rechter gedaagd. Wel kreeg ze zo nu en dan een waarschuwing, zegt ze zelf. Bijvoorbeeld een brief van de Rijksvoorlichtingsdienst, nadat ze een foto had geplaatst van Amalia met een alcoholisch drankje. Die was destijds nog geen 18.

Daarnaast was er veel kritiek op Coldeweijer rond de gijzeling in de Amsterdamse Apple Store. Ze plaatste foto’s en video’s van de gijzeling, waarmee ze volgens sommigen de gegijzelden in gevaar heeft gebracht. Ook Sarah van Soelen, de ex van André Hazes, was een tijd geleden „woest” op Coldeweijer. Ze ging naar een kliniek om om te kunnen gaan met alle media-aandacht.

Johnny de Mol even niet te zien in talkshow HLF8, toevallige timing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Yvonne Coldeweijer vandaag voor de rechter vanwege video over Samantha Steenwijk: ‘Zin in!’
Sluiten