Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Jon Batiste grote winnaar van de Grammy’s, wie is hij?

Beste album van het jaar, drie grammy’s voor de nummers Freedom en Soul én een prijs voor de soundtrack van de film Soul. Dat Jon Batiste de grote prijswinnaar is van de Grammy’s, zullen veel mensen wel weten. Maar welke nummers staan er eigenlijk op het album en waar kunnen we de zanger van kennen?

De meeste mensen zullen de 35-jarige artiest misschien wel kennen van The Late Show with Stephen Colbert. Daar is Batiste sinds 2015 leider van de muziekband. Ook werkte de zanger mee aan de pixar-animatie Soul, waar hij de soundtrack voor maakte. Daarnaast heeft Batiste een acteerrol op zijn naam staan. Zo staat hij in de serie Treme naast de Nederlander Michiel Huisman. Ook heeft hij met grote namen muziek opgenomen, zoals Stevie Wonder, Prince, Lenny Kravitz en Ed Sheeran.

Jon Batiste

Een bezig bijtje is de prijswinnaar absoluut te noemen. Batiste is namelijk ook verantwoordelijk voor alle publicaties over muziek op het Amerikaanse mediaplatform The Atlantic. Alsof dat nog niet genoeg is, werkt de prijswinnaar ook als creatief directeur bij het National Jazz Museum in Harlem.

Het album We Are brengt een ode aan soul, funk, jazz en hiphop. De nummers Freedom en I Need You zijn een aantal van zijn bekendste nummers.

Grammy Awards

In zijn speech tijdens de Grammy Awards zei Jon Batiste dat er „geen beste muzikanten, beste artiesten, beste dansers en beste acteurs bestaan”. „De creatieve kunsten zijn subjectief en ze bereiken mensen op een punt in hun leven wanneer ze het het meest nodig hebben. Het is alsof een nummer of een album wordt gemaakt en het is bijna alsof het een radar heeft om de persoon te vinden wanneer ze het het meest nodig hebben.”

Een opvallend moment is de speech van de Oekraïense president Zelenski, die via een videoboodschap sprak over de situatie in zijn land. Hij had het in de video onder meer over het contrast tussen muziek en de stilte „van vernietigde steden en gedode mensen”. Na zijn speech trad John Legend op, met Oekraïense bandleden die veelal de kleuren van hun vlag droegen, liet hij het nummer Free horen. Terwijl de muziek klonk, waren er achter de artiest oorlogsbeelden te zien op een groot scherm.

Netflix komt met serie over jonge Ferry Bouman uit Undercover

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.