Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Entertainment 9 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse rockster Jack White trouwt tijdens eigen optreden in Detroit

Jack White heeft gisteravond tijdens zijn eigen concert zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Nadat ze ‘ja’ had gezegd, voegde White meteen de daad bij het woord en trouwde dezelfde avond nog met haar op het podium. Dat melden verschillende Amerikaanse media die bij de show in Detroit aanwezig waren.

De Amerikaanse rockzanger en muzikant riep zijn geliefde, zangeres Olivia Jean, op het podium om samen een nummer van zijn oude band The White Stripes te zingen. White verraste zijn vriendin vervolgens met een verlovingsring. „Het is zo’n geweldige dag, vinden jullie het erg als we nu gelijk trouwen?”, vroeg hij daarna aan het juichende publiek.

Ceremonie begon met nummer van Prince

De bandleden en ouders van de 46-jarige White verzamelden zich vervolgens om het stel heen en Ben Swank, de medeoprichter van het platenlabel Third Man Records, voltrok het huwelijk. Swank zou de ceremonie zijn begonnen met de eerste zinnen uit het Prince-nummer Let’s Go Crazy, waarin de zanger luisteraars toespreekt alsof ze aanwezig zijn bij zijn kerkdienst.

Na de huwelijksvoltrekking droeg White zijn vrouw van het podium, waarna hij zelf nog terugkwam om het optreden af te sluiten. Dat deed hij met het wereldberoemde nummer Seven Nation Army.

Geen beelden van het huwelijk

Beelden van de verloving en het huwelijk zijn nog niet online verschenen. Dat komt mogelijk doordat White niet wil dat mensen die naar zijn shows komen mobiele telefoons meenemen.

Voor de rocker is het zijn derde huwelijk. Hij was van 1996 tot en met 2000 getrouwd met Meg White, de drumster van The White Stripes. In 2005 gaf hij het jawoord aan model en zangeres Karen Elson, maar dat huwelijk strandde in 2013.

Niet luisteren in de klas? Amerikaanse lerares straft met 40 minuten durende hoge pieptoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amerikaanse rockster Jack White trouwt tijdens eigen optreden in Detroit
Sluiten