Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Flinke kritiek op uitspraken Kim Kardashian over vrouwen: ‘Kom van je luie reet af’

Kim Kardashian staat even niet in een goed daglicht. Er is namelijk flink wat ophef ontstaan na uitspraken die zij deed in een gesprek met Variety. Volgens haar is er bij veel vrouwen sprake van een gebrek aan werklust. Kardashian zelf bouwde de afgelopen jaren een indrukwekkend zakelijk imperium op, maar is niet bepaald selfmade. Toch denkt zij dat het beste advies voor werkende vrouwen is om ‘van hun luie reet af te komen’.

Twitter gaat er uiteraard vandoor met het onderwerp:

Uitspraken Kim Kardashian over werkende vrouwen

„Ik heb het beste advies voor werkende vrouwen. Kom met je luie kont van de bank af en ga werken”, zei de realityster en zakenvrouw in gesprek met het blad. „Het lijkt wel alsof niemand tegenwoordig meer wil werken.”

Daarnaast reageerde Kardashian ook op kritiek die ze vaak krijgt. Zo zou ze ‘beroemd zijn om het beroemd zijn’. Maar daar ging ze fel tegenin: „We focussen ons op de positieve zaken. We werken keihard en als je denkt dat ik alleen maar beroemd ben om beroemd zijn, moet je dat lekker denken. We hebben geen energie om ons hier druk over te maken. We hoeven niet te zingen of dansen, we leven gewoon ons leven en ja, we hebben het gemaakt. Verder heb ik er niets over te zeggen.”

‘Onbegrijpelijk’

Kim Kardashian werd geboren als dochter van de succesvolle advocaat Robert Kardashian, die onder meer O.J. Simpson bijstond in de zaak over de moord op diens ex-vrouw. Dat iemand die „vanaf haar geboorte in luxe is opgegroeid” zulke opmerkingen maakt, vinden mensen „onbegrijpelijk”. Op sociale media stromen veel negatieve reacties binnen. „Dat zij het lef heeft om te beweren dat vrouwen niet hard willen werken”, schrijft iemand bijvoorbeeld.

„Zij is met een flinke voorsprong begonnen, waar anderen de eindjes aan elkaar moeten knopen en ondanks hard werken nog steeds in armoede moeten leven. Wat een totaal misplaatst statement, het geeft exact aan hoe ver van de werkelijkheid deze familie verwijderd is.”

Een ander zegt: „Wow….ik moet hier op reageren. Ik was in 2015 werkzaam bij de apps die de Kardashians maken en ik werkte zeven dagen per week. Ik deed mijn boodschappen bij de goedkoopste winkel, moest me vaker dan me lief was ‘ziek’ melden omdat ik geen benzine kon kopen en kreeg een reprimande toen ik zei dat ik er nog freelance klussen naast deed om rond te komen. Het is echt enorm hypocriet wat Kim nu allemaal zegt, zeker omdat ik al die vrouwen van dichtbij heb meegemaakt. Ze hebben een onhaalbaar schoonheidsideaal gecreëerd door vele plastisch chirurgische ingrepen en hebben daaraan een verdienmodel gehangen waarmee ze miljarden hebben verdiend. Maar ik zal je zeggen: ze zijn nooit tevreden en gaan steeds een stap verder met het boetseren van hun lijf. Het is een regelrechte belediging naar hardwerkende normale vrouwen, die op deze manier als lui bestempeld worden.”

Haatzaaien mag niet op Facebook, maar nu wél als het tegen Russische bezetters is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Flinke kritiek op uitspraken Kim Kardashian over vrouwen: ‘Kom van je luie reet af’
Sluiten