Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 1 feb 2022

Marc van der Linden na twintig jaar weg bij RTL Boulevard: ‘Het is een pittige baan’

Royaltydeskundige Marc van der Linden stopt na twintig jaar bij RTL Boulevard. De 52-jarige Van der Linden zegt in een verklaring dat hij zelf het showbizzprogramma verlaat. Onder meer de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft bijgedragen aan zijn besluit, zegt hij.

Van der Linden zegt het heel moeilijk te vinden om te stoppen bij het programma. „Ik heb twintig jaar met ontzettend veel plezier aan het programma meegewerkt. De laffe en uiteindelijk fatale aanslag op Peter R. de Vries en het gemis van hem bij het programma, maar ook als collega en mens heeft een wond veroorzaakt die nog lang niet geheeld is. Ik ben mede daardoor ook in een fase van mijn leven gekomen waarin ik keuzes wil maken.”

Gezondheid

Ook zijn gezondheid speelt mee in het besluit om te stoppen, zegt hij. „Anderhalf jaar geleden heb ik in coma gelegen en ik ondervind daar helaas nog elke dag de gevolgen van, voornamelijk bij het lopen. Dat is gelukkig op te lossen en daar wil ik eindelijk goed de tijd voor nemen.” Ook zegt hij aan een nieuw project te werken „dat weer nieuwe dimensies geeft”.

Roddelpraat, het roddelprogramma van Jan Roos en Dennis Schouten, vermoedt echter dat de royaltydeskundige om een hele andere reden is vertrokken bij RTL Boulevard. „De werkelijke reden dat RTL hem niet meer wil inhuren, is dat de man een groot drugs- en drankprobleem heeft”, schrijven ze. „RTL heeft na navragen van Roddelpraat eieren voor het geld gekozen met een statement.”

Marc van der Linden: ‘Pittige baan’

Van der Linden wil daar niet op ingaan. „Zoals ik in mijn statement al aangeef, het is mijn eigen keuze geweest”, laat hij aan Metro weten. „Het is een pittige baan, en de kans is groot dat ik dit jaar niet beschikbaar ben. Niet in Nederland zelfs. Maar ik heb niet het gevoel dat ik mijn laatste uitzending al heb gehad.”

Het is niet de eerste keer dat Jan Roos het heeft gemunt op Marc van der Linden. In 2018 beweerde de YouTube-roddelaar ook dat de royaltydeskundige ontslagen was bij RTL vanwege zijn middelengebruik. Dat veroorzaakte destijds al een rel. Uiteindelijk was Van der Linden ‘gewoon’ nog op de buis te zien aan de desk van RTL Boulevard.

De royaltydeskundige reageerde in 2018 gevat op de opmerkingen van Jan Roos. „Moet ik daar echt op reageren omdat hij zijn shot aandacht wil? De laatste keer dat ik cocaïne zag, was in de serie Narcos. Ik gebruik geen coke, drink zelfs geen cola. En zelden alcohol.”

Jan Roos en Dennis Schouten verliezen Roddelpraat-zaak tegen Televizier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Marc van der Linden na twintig jaar weg bij RTL Boulevard: ‘Het is een pittige baan’
Sluiten