Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 14 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge organiseren knipbeurten in theaters: ‘Uitnodiging: doe mee’

Dat de cultuursector niet open mag, maar winkels wel, begrijpt cabaretier Sanne Wallis de Vries voor geen meter. Daarom verspreidde ze vanavond in talkshow M een oproep aan alle artiesten en theaters van Nederland: doe aanstaande woensdag mee met de nationale ‘Kapsalontheaterdag’.

Samen met acteur Diederik Ebbinge, die de Kleine Komedie in Amsterdam aanstaande woensdag gaat ombouwen tot kapsalon, heeft de cabaretier de ludieke actie in het leven geroepen. „Je kunt een afspraak boeken en tijdens het knippen kun je verrast worden door een optreden”, legt Wallis de Vries uit. „Ik heb vandaag vier theaters bereikt, die hebben bevestigd dat ze mee zullen doen. Het Orpheus in Apeldoorn, Parktheater Eindhoven, Walhallah in Rotterdam en het Rensentheater in Emmen.” Aanstaande woensdag speelt ze zelf in laatstgenoemde, naast de kapper.

Kapsalontheaterdag

De cabaretier nodigt alle artiesten en theaters in Nederland uit om mee te doen met het initiatief. „We houden ons volledig aan de regels, precies zoals het voor de lockdown was. We willen de artiesten de kans geven om weer op te treden met deze kleine ombouw. Ik denk dat het mag, ik ga ervan uit dat het mag”, aldus de cabaretier.

Theaters die mee willen doen, zullen wel de boel op eigen initiatief moeten verbouwen. Alle informatie verschijnt later op onderstaand Instagramaccount, waar de actie op gecoördineerd zal worden.

Mark Rutte tijdens de persconferentie: ‘Het voelt compleet oneerlijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.