Julia Onclin
Julia Onclin Entertainment 29 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Linda de Mol: ‘Ik zeg voorlopig helemaal niks meer’

Linda de Mol heeft in een statement op de site van haar eigen blad LINDA. gereageerd op de ophef van de afgelopen weken. De presentatrice stelt dat ze graag eerlijk en open alles wilde vertellen zodra ze weer een beetje opgekrabbeld was. Na gisteravond is dat echter veranderd. „Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen”, schrijft ze in het statement.

Linda doelt hiermee op diverse opiniemakers die haar onder vuur hebben genomen en die tevens haar geloofwaardigheid in twijfel trekken. Onder andere Beau, Rob Goossens en Angela de Jong moeten het ontgelden. „Als alles wat ik zeg door deze ‘experts’ weggezet wordt als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen’. Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig”, schrijft ze.

Linda: ‘De leugen zit bij iemand anders’

Over het seksueel grensoverschrijdend gedrag van haar eigen man, Jeroen Rietbergen, zegt ze dat niet geweten te hebben. Ook zou haar broer, John de Mol, de waarheid hebben gesproken toen hij zei dat hij van slechts één incident wist. „De leugen zit bij iemand anders, iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien, maar die is inmiddels voldoende kapot gemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien lijkt me overbodig.”

Bandleider Jeroen Rietbergen stapt op bij The Voice na beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag, Linda de mol, the Voice of holland, klm
Jeroen Rietbergen, bandleider bij The Voice of Holland. Foto: ANP

Linda heeft besloten zich verder terug te trekken met haar kinderen, die het nu natuurlijk ook erg zwaar hebben. Daarnaast haalt de presentatrice veel steun uit de steunberichten die ze ontvangt. „We zijn rijk en machtig, dus dan moet je kapot. Van mijn rijkdom deel ik jaarlijks de helft met mensen die het financieel zwaar hebben. De macht is gratis af te halen.”

Oproep aan alle slachtoffers

Als laatste richt ze het woord tot de slachtoffers van het schandaal rond The Voice of Holland. „Aan de slachtoffers wil ik tot slot zeggen: via LINDA. kunnen jullie met mij in contact komen. Ik zou het fijn vinden jullie persoonlijk te kunnen vertellen hoe erg ik het vind en dat ik er iets aan gedaan had als ik het geweten had, maar ik wist het niet.”

Linda de Mol voorlopig niet op eigen cover te zien: ‘Gaat niet goed met haar’

Drukte op Museumplein wegens demonstratie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.