Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 5 okt 2021

Rituals gaat in zee met ‘maanzusters’ Van Lexmond en dat valt niet in goede aarde: ‘Wat een tegenvaller’

Twitterend Nederland is boos op cosmeticamerk Rituals. Het bedrijf gaat in zee met de ‘maanzusters’ Lieke en Jetteke van Lexmond en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Het bedrijf verkoopt sinds kort de maankalender van de twee zussen die zweren bij de kracht van de planeten en de maan. „De maan heeft veel invloed op het water. Onze lichamen bestaan voor minstens 55 procent uit water. De maan heeft daarom ook grote invloed op ons.”

De twee zussen lieten eerder al hun licht schijnen op de bestorming van het Capitool in Washington van begin dit jaar. De bestorming kon volgens hen verklaard worden puur kijkend naar ‘de pittige verplaatsing’ van de stand van de planeet Mars. In De 5 Uur Show omschreven ze dat als volgt: „Gisteren verplaatste Mars naar stier en dat is toch echt wel een pittige transitie.”

Alhoewel de bestorming in eerste instantie als een ‘shock’ voor ze kwam, was dat het uiteindelijk ook weer niet. „Als je het dan weer combineert met de transitie van de planeet, dan verbaast het me ook eigenlijk niet”, zei Jetteke van Lexmond. En iets later zei zus Lieke: „Het klinkt in het begin allemaal heel zweverig, maar het is eigenlijk juist boerenwijsheid.”

Zussen Van Lexmond: ‘Vrij logisch dat maan grote invloed heeft’

Die ‘boerenwijsheid’ slaat aan bij de marketingafdeling van Rituals. Want het bedrijf gaat de zogenoemde Moon Calender van de zusjes Lexmond verkopen. „Dat is een gids dat volstaat met leuke en handige tips over gunstige maan-gerelateerde onderwerpen”, aldus de zusjes in een interview.

De maan is erg krachtig en beïnvloedt mensen het hele jaar door, beweren ze. „We wisten dat de maan veel invloed heeft op het water: ze regelt eb en vloed. En onze lichamen bestaan voor minstens 55 procent uit water. Daarom is het vrij logisch dat ze ook op ons zo’n grote invloed heeft. Mensen volgen al eeuwenlang de oude wijsheid van de maan.”

Verbazing over samenwerking Van Lexmond en Rituals

Op Twitter leidt de aankondiging van Rituals tot veel verbazing. „Waarom geven jullie de Lexmond zusjes een podium met dit soort onzin?”, vraagt de een zich af. Anderen vragen zich af of ze nog wel producten van het merk willen kopen. „Oef wat een tegenvaller dat Rituals een podium geeft aan deze onsympathieke antivaxxers die raaskallen over eb en vloed in je lichaam. Ik wil niet dat mijn geld naar deze ijdeltuiten gaat.”

De verbaasde reacties over de samenwerking verbazen anderen dan weer. „Dit is al jaren zo.”

Reactie Rituals: ‘Moon Calendar past goed bij ons merk’

Rituals heeft inmiddels op Twitter een reactie gegeven. Daar schrijft het cosmeticabedrijf de maankalender goed te vinden passen bij het merk. „Betekenisvolle momenten creëren en mensen helpen rust te vinden in hun drukke leven. Dat vinden wij erg belangrijk.”

Avontuurdrang? Japanse miljardair geeft acht tickets naar de maan weg

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rituals gaat in zee met ‘maanzusters’ Van Lexmond en dat valt niet in goede aarde: ‘Wat een tegenvaller’
Sluiten