Marijn van den Berge
Marijn van den Berge Entertainment 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Maxime Meiland steunt anti-islam uitspraken Erica: ‘Vrouw wordt weer de dupe’

Erica Meiland heeft zich de woede van veel Nederlanders op haar hals gehaald na controversiële uitspraken die ze in haar boek doet. In het boek spreekt ze zich uit tegen de islam en de cultuur rondom dat geloof. Veel mensen vinden haar racistisch. Dochter Maxime Meiland steunt haar uitspraken echter.

In het boek Erica: de motor achter de Meilandjes, waarin ze haar versie van het Meiland-succes vertelt, schuwt ze de politieke discussie niet. Erica is dan ook open over haar mening over ‘buitenlanders’. „Ik heb niks tegen buitenlanders. Er zijn ook Indiërs en Chinezen. Die komen binnen, leren de taal en werken hard. Als mensen hier komen en ze doen hun best en ze integreren, vind ik het geen probleem. Maar die klaplopers die allemaal geld naar Turkije sturen enzo, daar hebben we geen behoefte meer aan. Dan moeten de grenzen echt voor dicht”, aldus Erica.

Erica: ‘Rot op joh, met je burka’

Met name de islamitische gemeenschap moet het bij de tv-persoonlijkheid ontgelden. En dan met name vrouwen met een hijab, oftewel een hoofddoek. „Ik ben ook voor een burkaverbod. Rot op joh, met je burka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier.”

Dat leverde een storm van kritiek op. „Wanneer gaan we massaal Chateau Meiland bij het grofvuil gooien?” en „Erica ga je schamen en desnoods verhuizen naar een of ander ver land”, zijn nog de meest vriendelijke reacties. Het brengt haar echter niet van haar standpunt af. „Ik kan niet tegen een hoofddoek. Dat moet er gewoon niet zijn. Ik denk dat heel veel mensen er zo over denken als ik”, zegt ze tegen Shownieuws.

Maxime Meiland verdedigt Erica

Erica’s afkeer van de islam is vooral vanwege de omgang met vrouwen, zo zegt ze. Maar dat is niet het enige. „Dat geloof brengt heel veel ellende en ik vind dat we dat moeten tegenhouden. Niet alleen terrorisme, maar ook die onderdrukking van vrouwen en culturele dingen als  besnijdenissen en allerlei gekke gewoontes.”

De kritiek is ook dochter Maxime Meiland niet voorbij gegaan. Zij blijft haar moeder echter steunen. „Ze vindt vooral het dragen van een hoofddoek waanzin. Wat ook logisch is, want waarom moet een vrouw haar haar verbergen omdat mannen een probleem hebben met hun seksualiteit. Zo wordt de vrouw weer de dupe”, zegt ze tegen Juice Channel.

Hilarische horrorrit Martien en Erica Meiland in geleend oud busje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.