Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 29 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Hilarische horrorrit Martien en Erica Meiland in geleend oud busje

Tv-kijkers van Chateau Meiland – het waren er weer meer dan 1 miljoen – hebben gisteravond gesmuld van een horrorrit. Nou ja, vindt Martien Meiland dan op zijn manier. En dat in een geleend busje op weg naar de bevalling van dochter Maxime. Stress alom!

Het was in de uitzending van Chateau Meiland aanvankelijk nog zo gezellig. De zestigste verjaardag van Martien kwam uitgebreid aan de orde. Veel bekende koppen verschenen kort in beeld. Metro dacht in ieder geval Connie Breukhoven, Brit Dekker en Caroline van der Plas te bespeuren. En onze voormalige hoofdredacteur Jan Dijkgraaf natuurlijk, de schrijver van de bestseller Martien. Het was het feest waarbij Erica en Martien aankondigden dat ‘dit het allereerste, maar tegelijkertijd allerlaatste feest in het nieuwe huis was’. Ze hebben te veel last van fans aan de deur en vertrekken naar elders in Noordwijk. „Naar waar we een oprijlaan hebben en je het huis vanaf de weg niet kunt zien.”

Maxime Meiland gaat bevallen, hup de bus in

Behalve het gezellige feest, kreeg de beroemde familie Meiland nog meer leuk nieuws: Maxime staat op het punt te bevallen. ‘In het echt’ is de dochter des huizes natuurlijk allang voor de tweede keer moeder geworden, maar in Chateau Meiland zien we dat nu terug.

Vanwege coronamaatregelen mogen Martien en Erica Meiland niet bij de bevalling in het ziekenhuis zijn. Daarom hebben zij iets bedacht om toch dicht in de buurt te zijn. Het duo wil in een gehuurde camper op de parkeerplaats van het ziekenhuis wachten tot het grote moment daar is. Bij een camperbedrijf in hun kustdorp blijkt dat zo makkelijk nog niet. De baas van de zaak verkoopt alleen maar rijdende vakantieverblijven. Een geluk: „Ik ben jullie allergrootste fan.” Daarom mogen de Meilandjes zijn pronkstukje lenen, zijn eigen knaloranje Volkswagenbusje uit 1979. „Als Martien maar niet rijdt.”

https://twitter.com/MissxRomy/status/1453818572581580809

Alleen maar gillen en horror onderweg

Martien Meiland begrijpt de man wel en dus kruipt Erica, als de bevalling zich aandient, achter het stuur. Het wordt voor de gillende Meiland één grote horrorrit. Hij is altijd al bang als hij zelf niet rijdt, zeker met Erica. Helemaal als ze – vindt hij – telkens met gierende banden op rotondes afstormt. „Het zweet staat in mijn naad.” Martien heeft echter één belangrijke taak: zorgen dat de thermoskan koffie niet omvalt. En wat gebeurt er? De thermoskan valt om, nog aan diggelen ook. De koffie verspreidt zich over de zo schone vloer van het door de eigenaar zo geliefde busje. Het is een en al geschreeuw. De kleine Claire, eerst dochter van Maxime, zet het op een oorverdovend gillen (zou ze dat van haar opa hebben?). „Dit was eens. En nooit meer”, zegt Martien als het ziekenhuis is bereikt. „Goed gedaan busje”, zegt Erica op haar bekende, gortdroge wijze.

De kijker genoot (of zat met kromme tenen of mee te gillen):

https://twitter.com/Marieke_Luiten/status/1453806564486352912

Wat echt aan de hand is, is de stress om de bevalling van Maxime natuurlijk. Maar daarover zien we maandagavond op SBS6 ongetwijfeld meer. Een kleine voorspelling? Iets met janken.

De uitzending van de horrorrit van Chateau Meiland zie je hier terug.

Karsu en Belle Perez schitteren in laatste Beste Zangers: ‘Kippenvel!, holy moly!’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.