Esther van Dijk
Esther van Dijk Entertainment 15 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Comeback van Adele is een feit: dit zijn de reacties

Je hebt het vast wel meegekregen deze week: Adele is terug! Op 19 november verschijnt na zes jaar haar nieuwe album: 30. Dat kondigde de zangeres woensdag aan op haar social media. Dit is het vierde album van Adele en is volgens de zangeres een verslag van de meest turbulente periode uit haar leven.

Vandaag verscheen de eerste single van het album: Easy On Me.

‘Home is where the heart is’

In een persoonlijk bericht op social media kondigde de 33-zangeres gisteren aan dat ze de meest turbulente periode uit haar leven achter de rug heeft. Daarin maakte ze een persoonlijke ontwikkeling door die haar leven heeft veranderd. In haar post van gisteren zegt ze: „Ik heb onderweg een heleboel harde waarheden over mezelf ontdekt. Ik heb veel lagen afgeworpen, maar ook mezelf in nieuwe gewikkeld. Weer een echt nuttig gevoel teruggevonden. Ik durf te zeggen dat ik me nog nooit zo vredig heb gevoeld in mijn leven. En dus, ben ik klaar om eindelijk dit album uit te brengen.” Het nieuwe album verschijnt op 19 november, exact zes jaar na haar laatste album 25.

Het schrijven van het album werkte helend, vertelt de zangeres, die bijna drie jaar aan 30 werkte. Ze vergelijkt 30 met een goede vriend die haar er telkens weer doorheen sleepte toen ze het moeilijk had. „De vriend die de hele nacht opbleef en mijn hand vasthield terwijl ik onophoudelijk snikte, niet wetende waarom.” Aldus de 33-jarige Engelse zangeres op social media.

Adele sluit het bericht af met: „Sindsdien heb ik mijn huis en mijn hart met pijn en moeite herbouwd en dit album vertelt er over. Home is where the heart is x.”

Reacties op de single ‘Easy On Me’

De reacties op de nieuwe single zijn overwegend positief en mensen blijven lyrisch over de ‘prachtige stem’ van Adele. Maar ook zijn er reacties over dat de single het ‘zoveelste nummer’ is en erg lijkt op haar andere nummers. Ondertussen is de video al ruim achttien miljoen keer bekeken op YouTube.

Transformatie Adele

Laten we nog even stil zijn bij de transformatie van Adele de afgelopen jaren. De 33-jarige zangeres viel meer dan 40 kilo in twee jaar af. Adele gaf voor het eerst in vijf jaar weer een interview en gaf daarin aan dat erg last had van angst aanvallen oftewel: anxiety. Om van die angst af te komen is ze gaan sporten. „Ik realiseerde me dat ik tijdens het sporten geen last had van angst. Het ging nooit over afvallen”, zegt de zangeres in het interview met de Britse Vogue.

De transformatie is bovendien niet op één, maar twee Vogue-covers te zien afgelopen week. Adele schrijft hier direct geschiedenis mee, want het is namelijk voor het eerst dat iemand tegelijkertijd op de Britse & Amerikaanse Vogue-cover staat.

Au: De Dansmarathon, heel veel blarenpleisters maar geen kijkers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Comeback van Adele is een feit: dit zijn de reacties
Sluiten