Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 3 mei 2021

Caitlyn Jenner onder vuur na haar transgenderuitspraken

Caitlyn Jenner, Amerika’s bekendste transvrouw en voormalig atletiekkampioen, wil de meisjessport op scholen beschermen en deed daar bepaalde uitspraken over. En die vallen niet heel goed.

Nadat Caitlyn Jenner zeer duidelijke uitspraken deed over het deelnemen van transmeisjes aan vrouwelijke sportcompetities op scholen, iets waar zij fel tegen is, kreeg Jenner bakken met kritiek over zich heen. De voormalig realityster is van mening dat het oneerlijk is om biologische jongens die transseksueel zijn mee te laten doen bij meisjes. Maar die uitgesproken mening valt niet bij iedereen goed, meldt Entertainment Tonight.

Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner (geboren als William Bruce Jenner) doet momenteel een gooi naar het gouverneurschap van de staat Californië en moet als kandidaat dus ook ‘statements’ maken. „Het is gewoon niet eerlijk voor biologisch vrouwelijke sporters om het te moeten opnemen tegen een vrouw die oorspronkelijk in een mannenlijf geboren is. Dat bedoel ik absoluut niet respectloos naar wie dan ook, maar we moeten de sporten voor meisjes op scholen beschermen.”

LGBTQ+-gemeenschap

De LGBTQ+-gemeenschap in Los Angeles, en ook andere delen van de Verenigde Staten, lijkt klaar te zijn met Jenner. „Caitlyn Jenner is nooit, maar dan ook nooit, een vriendin geweest voor onze gemeenschap. Ze is absoluut geen activist, maar slechts op eigen gewin uit. Het feit dat ze veel geld heeft, opent voor haar deuren die voor anderen gesloten blijven”, schrijft iemand op Twitter. Hij is niet de enige die het met haar gehad heeft.

Met haar uitspraken reageert Caitlyn op het nieuws dat de gouverneurs van de Amerikaanse staten Kansas en North Dakota veto’s hebben uitgesproken over wetsvoorstellen die transgendermeisjes zouden verbieden om met andere meisjes mee te sporten op school. In meerdere conservatieve staten in de VS is een Republikeinse campagne gaande om de rechten van transgenders in te perken.

Reacties Twitter

Op Twitter wordt volop gereageerd. Niet alleen liggen haar uitspraken onder de loep, ook haar politieke kleur valt niet bij iedereen goed.

Gelukkig voor Jenner zijn er ook mensen die pal achter haar blijven staan. „Ze heeft echt iets bijzonders bereikt. Een echt icoon.”

‘Fouter dan foute’ 5 mei-actie FvD wekt woede Tweede Kamer: ‘Alweer een dieptepunt’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Caitlyn Jenner onder vuur na haar transgenderuitspraken
Sluiten