Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen | LinkedIn Entertainment 14 feb 2021 / 19:06 uur

Wil je bij K3? Gert Verhulst waarschuwt je

Heb jij je zinnen gezet op de ‘lege’ K3-plek? Dan heeft Gert Verhulst, de Studio 100-baas, een waarschuwing. Het leven van een K3’tje gaat namelijk niet over rozen. De opvolg(st)er van Klaasje moet zijn of haar nieuwe rol dan ook niet onderschatten. Dat zei Verhulst in het VRT-programma De zevende dag.

Eerder deze week maakte Klaasje bekend dat ze uit het kinderpoptrio stapt. Ook waarschuwde ze haar opvolger alvast: K3-lid zijn is een keurslijf, en negen optredens per weekend zijn geen uitzondering. Volgens Verhulst klopt dat. „Niet iedereen is gemaakt om heel erg lang in een soort keurslijf te zitten, want dat is het wel. Je bent in een groep, dus je moet rekening houden met de anderen en je kunt niet elke keer je eigen ding doen.”

Wie het nieuwe lid van K3 wordt, is nog niet bekend. Op het moment staan de aanmeldingen nog wagenwijd open, voor het eerst ook voor mannen. En die aanmeldingen gaan hard: „We zitten aan bijna 15.000 inschrijvingen”, zegt Verhulst.

Mogelijk andere stemkleur voor K3

Net iets minder dan de helft, 40 procent, is man. Volgens Verhulst is de kans daarom groter dat er weer voor een zangeres wordt gekozen, daar zijn er simpelweg meer van. Maar als het toch een man wordt, zal het een en ander veranderd moeten worden. „De meeste jongens zingen lager. Dan krijgen we na al die jaren eens een andere stemkleur. Nu is er niets mis met een andere sound. Sommige teksten zullen moeten aangepast worden.” Toch is iedereen welkom en zijn veranderingen prima. „K3 heeft bewezen dat het personeelswissels aankan.”

We kunnen mogelijk weer meegenieten met de selectie in een televisieprogramma, dat dan in het najaar zou moeten verschijnen. Klaasje (blond haar) was sinds november 2015 lid van het trio. Samen met Hanne (rood haar) en Marthe (donker haar) won ze destijds de talentenshow K3 zoekt K3. Die show werd opgenomen omdat de toenmalige formatie ermee ging stoppen. K3 bestond oorspronkelijk uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. In 2009 besloot Kathleen uit de groep te stappen. Zij werd vervangen door de Nederlandse Josje Huisman.

Dit is het belangrijkste nieuws van zondag 14 februari

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Wil je bij K3? Gert Verhulst waarschuwt je
Sluiten