Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

K3 moet straks verder zonder Klaasje, nieuw lid mag ook een man zijn

K3 moet na dit jaar verder zonder Klaasje Meijer. De Nederlandse zangeres stapt in het najaar na meer dan vijf jaar uit het kinderpoptrio.

Het toekomstige vertrek is vandaag door Studio 100 bekendgemaakt. Het Vlaamse amusementsbedrijf gaat op zoek naar een nieuwe ‘K’. Mogelijk gebeurt dit net als bij Klaasje Meijer met een zoektocht via een tv-programma. Opmerkelijk: Studio 100 geeft aan dat kandidaten niet per se een meisje of vrouw hoeft te zijn.

Fans zijn teleurgesteld, maar bedanken Klaasje vooral voor ‘al die mooie jaren’.

Na K3 is Klaasje Meijer toe aan iets anders

Voor Meijer is het moment aangebroken „om haar horizon te verbreden en haar vleugels uit te slaan”, vertelt ze. Wat ze precies gaan doen, weet ze nog niet. „Graag wil ik blijven acteren en presenteren, want daar word ik heel gelukkig van. Ook zal muziek een rol blijven spelen in mijn leven, omdat mijn hart daar ligt.”

Meijer maakt sinds november 2015 deel uit van K3. Ze won toen samen met de Vlaamse zangeressen Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn de finale van de talentenshow K3 zoekt K3. Zij hebben beiden aangegeven wel door te willen.

Metro sprak de dames in 2019, bij het verschijnen van een stripboek over K3. Tijdens de eerste coronagolf volgde een interview met Klaasje over een nieuwe versie van het nummer Handjes Draaien. Dat was Handjes Wassen geworden.

Nieuwe zoektocht voor K3

Studio100 gaat op zoek naar een nieuw lid voor K3. Kandidaten kunnen nu al online melden. Dat hoeft niet per se een vrouw te zijn, is vandaag aangekondigd. Grote baas Gert Verhulst daarover: „Ondertussen kan iédereen zich alvast kandidaat stellen. Want wie zegt dat het opnieuw een meisje moet zijn? Iedereen die drie shows per dag aankan, mag zich kandidaat stellen.”

Nieuwe astronauten gezocht, onder wie gehandicapten: ‘Parastronauten’

Zo reageert Klaasje Meijer op het eigen Instagramaccount op haar vertrek:

Tientallen jaren succes

K3 bestaat al sinds eind jaren negentig en bestond oorspronkelijk uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. De groep had eigenlijk de Vlaamse tegenhanger van de Spice Girls moeten worden maar werd vooral populair bij kinderen. In snel tempo veroverde K3 Vlaanderen en later ook Nederland met vele hits, maar ook met musicals en films.

Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn gaan dit nu voortzetten, voorlopig nog even met Klaasje. „Dankbaar voor de fijne jaren met Klaasje en ‘goesting’ voor een nieuw avontuur zowel voor Klaasje als voor K3. Wij zijn nog lang niet uitgezongen”, zegt Hanne in een eerste reactie op het nieuws. Marthe zegt: „Het zal wennen zijn zonder Klaasje, we zijn tenslotte meer dan vijf jaar lang als zussen voor elkaar geweest. Maar zowel Hanne als ik hebben nog ontzettend veel zin om door te gaan. We hebben nog niet het gevoel dat het voor ons al tijd is om ermee op te houden.”

K3-fan Timo (24) over vertrek Klaasje: ‘Het kwam echt als een schok’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.