Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 4 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

En het nieuwe VVD-lid van de gemeenteraad is… Albert Verlinde

Vandaag begint officieel de politieke carrière van Albert Verlinde. Hij wordt namelijk geïnstalleerd als gemeenteraadslid van de gemeente Vught. Verlinde stond als lijstduwer op de kandidatenlijst van de lokale afdeling van de VVD en kreeg 406 voorkeursstemmen.

Vrijdag heeft de theaterproducent aan ANP laten weten dat hij de VVD-zetel accepteert. Hij wil zich in de raad vooral hard maken voor de belangen van de dorpen Cromvoirt en Helvoirt. Ook wil hij zich inzetten voor cultuur in Vught. „Het zal niemand verbazen dat dat een onderwerp is waar ik veel aandacht aan zal geven”, stelt hij.

‘Kiezersbedrog als ik hier niets mee doe’

„Er was een hoge opkomst”, stelt hij. „Dan vind ik honderden voorkeursstemmen een serieus signaal, dat zijn heel veel mensen die vertrouwen in je stellen. Het zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen.”

Op dit moment heeft de theaterproducent en showbizzexpert geen landelijke politieke ambities. „Ik ben iemand die dingen doet omdat zijn hart die ingeeft. Dat heeft mij al heel veel gebracht in mijn leven. Maar ik heb geen routekaart met doelen; dit is een heel nieuw vak voor mij dat ik mij eigen moet maken. Ik ga kijken hoe dat mij bevalt.”

Verlinde nam op 1 december afscheid van Stage Entertainment Nederland, nadat hij dat bedrijf ruim vijf jaar had geleid. Verder is hij de afgelopen tijd weer vaak als expert te zien geweest in Shownieuws.

Lees ook: Actievoerders met koelwagen tegengehouden, ze wilden alvast beginnen met vaccineren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.