Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 29 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Matthew McConaughey: mijn leven is verrijkt door coronavirus

Het coronavirus heeft heel wat nare bijkomstigheden. Zo raken veel mensen ziek, zijn mensen hun baan kwijtgeraakt en kunnen we in vrijwel elk opzicht minder. Toch zegt de Amerikaanse acteur Matthew McConaughey dat het zijn leven heeft verrijkt.

De acteur zit namelijk al lange tijd, sinds het coronavirus zijn intrede deed in de VS, in quarantaine met zijn familie. Hij, zijn vrouw Camila Alves, hun drie kinderen Levi (12), Vida (10), Livingston (8) en zijn moeder Mary Kathlene (88) wonen met elkaar onder één dak. In een Facebook Watch special liet McConaughey weten ‘bijzonder dankbaar te zijn voor deze tijd met zijn familie’.

De 51-jarige acteur verscheen vandaag in de special op het sociale medium, en lichtte in een preview al een tipje van de sluier op. „Wat een jaar hebben we allemaal achter de rug, dit is ongekend. Mijn theorie om door zware tijden heen te komen is om dingen proberen te relativeren, hoe moeilijk dat misschien ook is. Sommige dingen kun je nou eenmaal niet veranderen, dus dan kun je daar beter vrede mee hebben,” zei Matthew.

‘Bijzondere band opgebouwd’

„Mijn 88-jarige moeder is bij ons ingetrokken toen we in quarantaine moesten gaan en ze woont nu al zeven maanden bij ons. Om haar dagelijks bij haar drie kleinkinderen te zien is iets dat zij, maar ook ik, nooit zal vergeten”, vertelt McConaughey over de situatie.

„En voor de kinderen is het heel bijzonder om hun oma steeds bij hen te hebben, ze hebben een hele bijzondere band met haar opgebouwd. Dit was nooit gebeurd als er geen pandemie was uitgebroken, dus daar ben ik dankbaar voor. Wat dat betreft kan ik zeggen dat het coronavirus mijn leven heeft verrijkt.”

Matthew zei ook te hopen dat, wanneer alles weer ‘een beetje normaal’ wordt, mensen toch blijven vasthouden aan bepaalde ‘corona-dingen’. „Mensen zijn liever voor elkaar geworden en letten beter op elkaar. Dat is mooi om te zien. Laten we dat vasthouden.”

Lees ook: Aantal nieuwe coronagevallen blijft gelijk, wel fors meer sterfgevallen en opnames

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.