Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 30 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Mondkapjes verplicht in Paradiso en Melkweg

Als je binnenkort een bezoek brengt aan de Amsterdamse poppodia Paradiso en de Melkweg, moet je een mondkapje op. Er is nog steeds veel onduidelijk voor Amsterdamse theaters en concertzalen na de aankondiging van nieuwe maatregelen maandag, maar beide poppodia hebben dit alvast besloten.

In Paradiso is het overal verplicht een mondkapje te dragen. „Alleen als je op je stoel zit mag je deze afdoen. Ga je naar de bar of het toilet? Dan zet je deze weer op totdat je weer op je plek zit. We verzoeken je om je eigen mondkapje mee te nemen”, is te lezen op de website van de poptempel.

Ook in de Melkweg moeten bezoekers hun mond en neus bedekken. „We verzoeken je om je mondkapje bij binnenkomst op te zetten en tijdens alle loopbewegingen op te houden. Zodra je plaats neemt op je stoel mag je het mondkapje afzetten.”

‘Uitzondering op beperkte schaal’

Vanochtend maakte de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema bekend dat er slechts „op beperkte schaal” een uitzondering van de nieuwe beperkingen wegens corona worden gemaakt voor culturele instellingen in Amsterdam.

De veiligheidsregio liet gisteren weten dat culturele instellingen in de regio Amsterdam vooralsnog geen ontheffing krijgen om daarmee meer dan dertig bezoekers te mogen ontvangen.

„Ik heb de eerste reeks culturele instellingen al gebeld. We gaan kijken waarvoor we een uitzondering kunnen maken, maar dat maar op beperkte schaal”, aldus de burgemeester.

‘Ga naar het theater’

Afgelopen zondag riep cabaretier Peter Pannekoek het Nederlandse volk nog op om weer eens naar het theater te gaan. Hij hield zijn pleidooi gisteren in het satirische nieuwsprogramma Dit Was Het Nieuws. Volgens de cabaretier worden voorstellingen nu nog te weinig bezocht terwijl theaters het ondanks corona juist „geweldig goed” hebben georganiseerd.

„Dit is mijn frustratie”, zei Peter. „Ik merk gewoon dat er te weinig mensen gaan momenteel. Afgezien van de mensen die momenteel geen geld hebben of in een bepaalde risicogroep zitten, hebben mensen volgens mij niet door dat het er weer is. In elke stad, waar dan ook in Nederland, zijn de theaters gewoon weer open.”

„Er werken zo veel mensen voor honderd man publiek, dat je denkt ‘daardoor ga je juist failliet’. Maar dat doen ze alleen maar om het beste jongetje van de klas te zijn. Ik zou zeggen: GA! Het is de beste ervaring die je kan hebben. Gewoon live de magie zien. Nu kan het nog, over een maand zitten we weer in een lockdown.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.