Metro
Metro Radio & tv 27 sep 2020 / 16:54 uur

Peter Pannekoek en theatermakers: ‘Ga weer naar het theater’

Peter Pannekoek heeft het Nederlandse volk opgeroepen om weer eens naar het theater te gaan. Hij hield zijn pleidooi gisteren in het satirische nieuwsprogramma Dit Was Het Nieuws. Volgens de cabaretier worden voorstellingen nu nog te weinig bezocht terwijl theaters het ondanks corona juist „geweldig goed” hebben georganiseerd.

„Dit is mijn frustratie”, zei Peter. „Ik merk gewoon dat er te weinig mensen gaan momenteel. Afgezien van de mensen die momenteel geen geld hebben of in een bepaalde risicogroep zitten, hebben mensen volgens mij niet door dat het er weer is. In elke stad, waar dan ook in Nederland, zijn de theaters gewoon weer open.”

„Er werken zo veel mensen voor honderd man publiek, dat je denkt daardoor ga je juist failliet. Maar dat doen ze alleen maar om het beste jongetje van de klas te zijn. Ik zou zeggen: GA! Het is de beste ervaring die je kan hebben. Gewoon live de magie zien. Nu kan het nog, over een maand zitten we weer in een lockdown.”

‘Hear hear!’

Op social media krijgt de oproep van Peter Pannekoek vandaag veel steun. Bekende Nederlanders en theatermakers delen de oproep massaal. Allemaal zijn ze het roerend met de cabaretier eens.

„Hear Hear!”, jubelt Sanne Wallis de Vries bijvoorbeeld bij de woorden van Peter. „Voor wie het nog niet wist: de theaters zijn open!”, vervolgt ze op Twitter. „Ze zijn momenteel de veiligste plekken van Nederland, zo zorgvuldig worden de richtlijnen nageleefd. Kijk wat er speelt bij jou in de buurt, en geniet van de ruimte in de zaal.”

Ook onder anderen Claudia de Breij, Dolf Jansen en Chantal Janzen delen de oproep, net als Sander Schimmelpenninck: „Gister naar try-out Martijn Koning geweest met 30 man in Bellevue, topavond, en intiemer en relaxter dan ‘normaal’. Allemaal luisteren naar Peter dus.”

Lees ook: Cafébaas opgepakt na bedreiging en mishandeling toezichthouders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peter Pannekoek en theatermakers: ‘Ga weer naar het theater’
Sluiten