Metro
Metro Good vibes 30 sep 2020 / 13:37 uur

Kassa blijft maar rinkelen dankzij hitsige schildpadden: ruim 600.000 euro opgehaald

Schildpadden zijn leuke huisdieren, maar ze kunnen je, zo blijkt, ook nog heel wat opbrengen. Bas Smit heeft namelijk dankzij zijn parende schildpadden in anderhalve dag tijd ruim 600.000 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum. Meer dan 80.000 mensen deden een donatie via Tikkie.

De familie Smit was door het dolle heen toen hun schildpad drie eieren legde, en besloot er een inzamelingsactie aan te koppelen.

Geld voor kinderoncologie

„Het is bijna niet te bevatten”, laat Bas, de man van actrice en presentatrice Nicolette van Dam, trots weten. „Het is een mooi voorbeeld om te laten zien dat je met een groot bereik samen de wereld een stukje mooier kunt maken. Het geld gaat rechtstreeks naar de rekening van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.”

Ook beloofde Smit dat het geld goed terecht komt. „Elk jaar krijgen 600 kinderen kanker. Een kwart van hen overleeft het niet.” Het geld gaat naar onderzoeken, zodat over een tijdje „100 procent van de kinderen beter kan worden”. „Super bedankt allemaal! De bedrijven met grote bedragen, maar ook iedereen die een paar euro heeft gedaan. Het komt zo goed terecht, juist in deze tijd. En dat door twee mega hitsige schildpadden en hun drie eieren.”

Financiële steun afgenomen

Het Prinses Máxima Centrum kan de donaties goed gebruiken nu de financiële steun sterk is afgenomen door de coronacrisis. „Daarom zijn we ontzettend dankbaar voor alle steun die we via Bas en Nicolette en hun schildpadden hebben gekregen”, zegt Rob Pieters van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

Aanleiding voor de actie zijn de drie eieren die schildpad Corrie van de familie Smit legde. De eieren kregen veel aandacht op sociale media en dat bracht Bas op het idee om de eerste twee beschikbaar te maken voor sponsors. Voor het derde ei werd een Tikkie aangemaakt. Ook doneren? Dat kan hier.

Lees ook: Mondkapjes verplicht in Paradiso en Melkweg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kassa blijft maar rinkelen dankzij hitsige schildpadden: ruim 600.000 euro opgehaald
Sluiten