Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 30 jul 2020 / 20:07 uur

Oprah Winfrey voor het eerst niet op de cover van haar eigen blad

Oprah Winfrey staat voor het eerst in twintig jaar niet op de cover van haar eigen blad The Oprah Magazine.

Dat onthulde de talkshowkoningin vandaag op Instagram, waarop ze gelijk de nieuwe coverster introduceerde.

Op het september staat Breonna Taylor op de cover. De 26-jarige Amerikaanse werd in maart in haar huis door de politie doodgeschoten.

View this post on Instagram

Breonna Taylor – the cover of the September issue of @oprahmagazine. @oprah spoke out saying, “Breonna Taylor. She was just like you. And like everyone who dies unexpectedly, she had plans. Plans for a future filled with responsibility and work and friends and laughter. Imagine if three unidentified men burst into your home while you were sleeping. And your partner fired a gun to protect you. And then mayhem. What I know for sure: We can’t be silent. We have to use whatever megaphone we have to cry for justice. And that is why Breonna Taylor is on the cover of O magazine. I cry for justice in her name.” Art: @alexis_art

A post shared by Oprah Winfrey Network (@owntv) on

Her life matters

Breonna krijgt op het voorblad alle aandacht van Oprah. Zo staan haar geboorte- en sterfdatum vermeld en wordt daarbij benadrukt dat ze door politiegeweld om het leven is gekomen. Ook staat er in grote letters de tekst Her Life Matters (haar leven doet ertoe) en „Als je met een oog blind naar racisme kijkt, word je medeplichtig”.

In het bijschrift van haar foto legt Oprah uit waarom Breonna op haar cover staat. „Ze was net als ik en net als jij. Net als iedereen die onverwachts sterft had ze plannen. Plannen voor een toekomst vol met verantwoordelijkheid en werk en vrienden en gelach. Ik denk vaak aan Breonna.”

Oprah: ‘Schreeuw in je megafoon’

“We kunnen niet stil blijven”, vervolgt Oprah. „We moeten met iedere megafoon die we kunnen vinden schreeuwen om gerechtigheid. Daarom staat Breonna Taylor op de cover van Oprah Magazine. Het septembernummer eert haar leven en dat van iedere andere zwarte vrouw wiens leven te vroeg werd ontnomen.”

Het tijdschrift van Oprah Winfrey bestaat sinds april 2000. Sinds 2002 is er ook een editie in Zuid-Afrika. Oprah heeft altijd op de cover gestaan, tot de komende uitgave dan.

Lees ook: Tóch nog een afstudeerfeest, met Oprah als eregast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oprah Winfrey voor het eerst niet op de cover van haar eigen blad
Sluiten