Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Tóch nog een afstudeerfeest, met Oprah als eregast

Toch nog een geslaagd afstudeerfeestje voor Amerikaanse scholieren en studenten dankzij Facebook en Instagram #graduation2020.

Amerikaanse scholieren en studenten krijgen volgende maand een ware digitale afstudeerceremonie aangeboden via Facebook en Instagram. Aan de show doen grote sterren mee, zoals tv-persoonlijkheid Oprah Winfrey, countryrapper Lil Nas X en actrice Jennifer Garner, maakte Facebook dinsdag bekend.

Oprah

Het online-evenement vindt plaats op 15 mei en is live te volgen via Facebook Watch. Oprah opent de show met een praatje, gevolgd door een optreden van Miley Cyrus. Aan de line-up worden de komende weken nog artiesten toegevoegd.

Het evenement duurt een paar uur en komt ook in delen online op Instagram. In alle vijftig staten worden universiteiten en scholen in het zonnetje gezet en zoals bij een ‘echte’ afstudeershow, worden individuele studenten toegesproken door decanen en afdelingsleiders en worden filmpjes en foto’s gedeeld van de geslaagden. In aanloop naar 15 mei komen de sociale platforms met nieuwe technische snufjes waarmee afgestudeerden en hun vrienden en familie na de ceremonie digitaal feest kunnen vieren met elkaar.

„Dit is een bittere tijd voor de klas van 2020", schrijft Facebook. „Hun afstuderen zal niet de dag zijn die ze zich hadden voorgesteld – geen optochten, geen diploma-uitreiking, geen feestjes. Maar afstuderen is een enorme prestatie en het waard om bij stil te staan, zelfs in deze omstandigheden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.