Metro
Metro Nieuws 28 apr 2020 / 15:57 uur

Tóch nog een afstudeerfeest, met Oprah als eregast

Toch nog een geslaagd afstudeerfeestje voor Amerikaanse scholieren en studenten dankzij Facebook en Instagram #graduation2020.

Amerikaanse scholieren en studenten krijgen volgende maand een ware digitale afstudeerceremonie aangeboden via Facebook en Instagram. Aan de show doen grote sterren mee, zoals tv-persoonlijkheid Oprah Winfrey, countryrapper Lil Nas X en actrice Jennifer Garner, maakte Facebook dinsdag bekend.

View this post on Instagram

Graduation is a momentous occasion in any young adult's life. This year the Class of 2020 won’t experience that tradition as ceremonies around the country are being cancelled due to COVID-19. But @facebook and @instagram are working to make sure that graduates know how appreciated they are. On May 15, they’ll broadcast #Graduation2020: Facebook and Instagram Celebrate the Class of 2020, a multi-hour commencement celebration event. And the main commencement speaker is none other than @oprah! Tap the link in our bio to find out which other celebs will join her in the virtual celebration. Congrats to the class of 2020 🎓🎓🎓

A post shared by O, The Oprah Magazine (@oprahmagazine) on

Oprah

Het online-evenement vindt plaats op 15 mei en is live te volgen via Facebook Watch. Oprah opent de show met een praatje, gevolgd door een optreden van Miley Cyrus. Aan de line-up worden de komende weken nog artiesten toegevoegd.

Het evenement duurt een paar uur en komt ook in delen online op Instagram. In alle vijftig staten worden universiteiten en scholen in het zonnetje gezet en zoals bij een ‘echte’ afstudeershow, worden individuele studenten toegesproken door decanen en afdelingsleiders en worden filmpjes en foto’s gedeeld van de geslaagden. In aanloop naar 15 mei komen de sociale platforms met nieuwe technische snufjes waarmee afgestudeerden en hun vrienden en familie na de ceremonie digitaal feest kunnen vieren met elkaar.

„Dit is een bittere tijd voor de klas van 2020", schrijft Facebook. „Hun afstuderen zal niet de dag zijn die ze zich hadden voorgesteld – geen optochten, geen diploma-uitreiking, geen feestjes. Maar afstuderen is een enorme prestatie en het waard om bij stil te staan, zelfs in deze omstandigheden."

View this post on Instagram

Miley will be performing “The Climb” at a virtual #graduation2020 hosted by Facebook on May 15th

A post shared by Miley Cyrus (@powercyrus_) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tóch nog een afstudeerfeest, met Oprah als eregast
Sluiten