Loren Snel
Loren Snel Entertainment 6 mei 2020 / 10:11 uur

Ra ra, wat is X Æ A-12?

Is X Æ A-12 een som, een Star Wars-robot of toch een stofzuigermodel? Nee, het is de pasgeboren baby van popartiest Grimes en Elon Musk.

De popartiest achter Oblivion en kersverse moeder Grimes legde dinsdag op woensdag nacht (Nederlandse tijd) op Twitter uit waar zij en haar man, ondernemer Elon Musk, hun zoontje naar hebben vernoemd. De baby draagt namelijk een wel heel moderne naam.

Codenaam X Æ A-12 van Grimes en Musk is geen grap

Als eerste tweette de wereldberoemde ondernemer Elon Musk de naam: X Æ A-12. Was het misschien een grap, vroeg men zich af. Afgaande op de bloedserieuze uitleg van vriendin Grimes die volgde bleek dat niet het geval. De artieste lichtte, vanuit het ziekenhuis bed waarin zij herstelt van de geboorte, toe waar de verzameling tekens voor staat.

Elfen en vliegtuigen

X Æ A-12 blijkt een combinatie te zijn van codes en afkortingen van dingen die van grote betekenis zijn voor het koppel. Zo staat de Æ voor hoe Grimes AI (artifical intelligence) spelt in elfentaal. De andere A staat onder andere voor Archangel, haar favoriete nummer. De A-12 staat voor de voorloper van de SR-71, het favoriete vliegtuig van Musk en Grimes.

Gekke celebrity babynamen

Natuurlijk zijn kersverse ouders Musk en Grimes niet de eerste beroemdheden die hun baby een wel heel originele naam geven. Zo is er Blue Ivy van Beyonce en Jay Z. Kim Kardashian West en Kanye West gaven hun kinderen de crypitsiche namen North en Saint. Amerikaanse acteur Jason Lee noemde zijn son Pilot Inspektor. Zangeres Ashlee Simpson en Pete Wentz noemde hun zoon BRONX MOWGLI.

Elon Musk wil cyborgs maken

Dat een ondernemer als Elon Musk zijn zevende kind zo’n futuristische naam toekent, is niet verrassend. Musk riep bijvoorbeeld in 2017 al dat hij de ambitie had van iedereen een cyborg te kunnen maken. Daartoe wil hij chips ontwikkelen die in de hersenen kunnen worden geïmplanteerd en verbonden kunnen worden met computers.

Elon Musks bedrijf Tesla is al een babynaam

Overigens is het autobedrijf van Elon Musk, Tesla, al reeds een babynaam. In 2018 noemde maar liefst 108 Amerikanen hun kind naar zijn automerk. De merknaam is gebaseerd op de beroemde Servisch-Amerikaanse uitvinder Nikola Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ra ra, wat is X Æ A-12?
Sluiten