Metro
Metro Nieuws 6 mei 2020 / 10:00 uur

Onderzoeker coronavirus vermoord op punt van doorbraak

Bing Liu, onderzoeker aan de Amerikaanse universiteit van Pittsurg, stond op de rand van een doorbraak in de strijd tegen het coronavirus. Maar nu is hij op brute wijze om het leven gebracht. De dader pleegde nadien zelfmoord.

De 37-jarige Amerikaan werd levenloos aangetroffen in zijn huis in Ross Township (Pennsylvania). Hij werd vermoord door een man die hem vermoedelijk kende. Na de moord beroofde de dader zich van het leven. Het motief is nog onduidelijk.

Voelbaar voor wetenschappelijke wereld

Het slachtoffer was assistent professor aan de universiteit van Pittsburgh en deed daar onderzoek naar het coronavirus. Volgens collega’s zat hij op een baanbrekend spoor. „Bing stond op het punt om belangrijke bevindingen te ontdekken rond het coronavirus en de gevolgen ervan. We zullen zijn werk proberen af te maken om zijn briljante bevindingen te eren. Dit verlies zal voelbaar zijn voor de volledige wetenschappelijke wereld”, vertelde het departement waar hij werkte aan de Amerikaanse nieuwszender CBS.

De politie onderzoekt de zaak verder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoeker coronavirus vermoord op punt van doorbraak
Sluiten