Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mei 2020

Aantal doden door COVID-19 gestegen met 69

Het aantal mensen dat aantoonbaar is overleden aan het coronavirus, is gestegen met 69. Daarmee komt het totaal op 5056. Er zijn sinds zaterdag nog 44 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn 69 nieuwe meldingen binnengekomen over overleden patiënten; dat zijn er 25 minder dan zaterdag, toen er 94 meldingen bij het RIVM waren binnengekomen.

Werkelijke aantal ligt hoger

In de officiële registratie staan slechts mensen die positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger. Ook worden sterfgevallen vaak een of meerdere dagen later doorgegeven door de GGD’en.

Het RIVM kreeg ook 44 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnames van mensen met Covid-19. In totaal zijn sinds de uitbraak van het virus al 10.995 mensen opgenomen (geweest) in Nederlandse ziekenhuizen. Het aantal positief geteste personen steeg met 335 naar 40.571.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Aantal doden door COVID-19 gestegen met 69
Sluiten