Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 14 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Hoop maar niet op Pinkpop’

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport denkt dat de kans klein is dat grote festivals als Pinkpop kunnen doorgaan.

„Ik wil de hoop niet te groot maken”, zei hij maandagavond in L1mburg Centraal. „We zitten de komende tijd nog vast aan de anderhalvemetersamenleving en dat geldt ook voor evenementen.”

Anderhalve meter

Hoewel alle evenementen tot en met 1 juni zijn verboden en Pinkpop (19 tot en met 21 juni) erna plaatsvindt, lijkt de kans groot dat maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd. De voornaamste reden om anderhalve meter afstand te blijven houden, is de druk op de zorg. „Daar moeten ze nu alle zeilen bijzetten om de coronabesmetting het hoofd te bieden", zegt De Jonge. „We zitten echt nog wel even aan de maatregelen die nu gelden vast, want we moeten blijven voorkomen dat de zorg onder water komt te staan."

De organisatie van de grote zomerfestivals is vooralsnog gewoon bezig. Wel riep de managing director van MOJO, verantwoordelijk voor onder meer Pinkpop en Lowlands, vorige week het kabinet op zo snel mogelijk een knoop door te hakken over de doorgang van de festivals.

België

Jaarlijks trekken ook tienduizenden Nederlanders de grens over naar België om een festival te bezoeken. Belgische overheden en betrokken instanties bespreken later deze week wat er met de muziekevenementen moet gebeuren. De verwachting is dat alles wordt afgelast. De populairste festivals onder de Nederlanders bij onze zuiderburen zijn Tomorrowland, Pukkelpop en Rock Werchter. Het Amerikaanse Pearl Jam was bij laatstgenoemd festival een van de headliners, maar zei het optreden zelf al af. Ook cancelde de band van Eddie Vedder twee concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hoop maar niet op Pinkpop’
Sluiten