Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 7 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Gordon: Nationale feestdag na corona

Het kan haast niet anders, denkt tv-presentator, horecaman en (voormalig) zanger Gordon. Na de coronacrisis vieren we met z’n allen een nationale feestdag. 

De magische datum van 1 juni – voorlopig de dag waarop de horeca in Nederland mogelijk weer open zou mogen – ziet Gordon als die nieuwe nationale feestdag. Dat zegt hij in een interview met HorecaNederland.tv op YouTube.

„Ik denk dat we straks een soort nieuwe Bevrijdingsdag krijgen", voorspelt hij. „Dat we op 1 juni massaal de straat opgaan en elkaar in de armen vliegen." Gordon loopt daarbij uiteraard vooruit op wat de toekomst Nederland brengt en of we die datum wel of niet massaal de straat weer op mogen.

Binnen blijven troef

Tot die tijd is het voorlopig binnen blijven troef voor Gordon, die zelf als eigenaar een aantal horecazaken heeft moeten sluiten vanwege het coronavirus. De zanger erkent dat het lastige tijden zijn voor ondernemers. „De horeca zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik denk dat het zeker een half jaar tot een jaar gaat duren voordat het weer op een normale manier op gang is gekomen. Dat doet je wel heel verdomde pijn."

Het is ook volgens Gordon „allemaal weg" en dat is triest, vindt hij. „Je hebt iets opgebouwd, ik ben daar zes jaar mee bezig met mijn hart en mijn ziel. Dat geldt voor al mijn collega’s, er zijn mensen die nu hun levenswerk kwijt zijn."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gordon: Nationale feestdag na corona
Sluiten