Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

1400 bekeuringen voor ‘corona-overtreders’

De politie heeft in anderhalve week tijd ruim 1400 mensen beboet voor het overtreden van de coronamaatregelen. Ze waren met te veel mensen op pad of hielden niet genoeg afstand.

Een week geleden stond de teller op basis van de eerste vier dagen op 250 boetes voor mensen die zich niet hielden aan de regels om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

1400 bekeuringen voor 'corona-overtreders'
Deze te volle Haagse markt werd onlangs gesloten. Dat gebeurde ook met de markt Plein 40-45 in Amsterdam. | Foto: ANP / Robin Utrecht

De criminaliteitscijfers blijven aanzienlijk lager dan normaal, maakte de politie dinsdag bekend. Dat was ook vorige week al het geval.

Groepjes riskeren boete

Mensen die in groepjes buiten lopen en daarbij niet anderhalve meter afstand van elkaar houden, riskeren een boete tot 390 euro. Het kabinet voerde de maatregel op maandag 23 maart in. De politie begon later die week met handhaven. Maandag werd in Venlo nog een te volle personeelsbus met 38 mensen aan de kant gezet.

Afgelopen weekeinde deelde de politie nog boetes uit na incidenten met feesten in Borne, Arnhem en Breda. Ook in recreatiegebied het Twiske bij Oostzaan werden tientallen boetes uitgedeeld aan bezoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
1400 bekeuringen voor ‘corona-overtreders’
Sluiten