Redactie Metro
Redactie Metro Sport 7 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Spaanse voetbalcompetitie ten vroegste 28 mei van start

De Spaanse voetbalcompetitie gaat niet eerder dan 28 mei van start. Dat zei Javier Tebas, voorzitter van La Liga, in een telefonisch onderhoud met internationale media. Geen Spaanse club kwam nog in actie sinds Atlético Madrid op 11 maart Liverpool uitschakelde in de Champions League.

Volgens de Spanjaard kan er pas vanaf 26 april weer getraind worden, mits de Spaanse regering de maatregelen tegen het coronavirus versoepelt.

„De meest waarschijnlijke data waarop we de competitie kunnen hervatten zijn 28 mei, 6 juni of 28 juni, daar hebben we samen met de UEFA naar gekeken", vertelde Tebas. Exacter kunnen we niet zijn, omdat de Spaanse autoriteiten hierin leidend zijn. Pas als er weer getraind kan worden, kunnen we nauwkeurig plannen." Tebas schat het verlies van de Spaanse profclubs, als de competitie niet wordt hervat, op 1 miljard euro. „Maar voorlopig maken we die overweging niet", aldus de Liga-baas.

Economische impact

Er zijn in La Liga, de hoogste klasse van het Spaanse voetbal, nog elf speelronden te gaan. De voorzitter rekende al uit dat zelfs wanneer die duels met publiek worden gespeeld, een scenario waar hij niet op rekent, de verliezen groot zullen zijn. „Als we kijken naar de economische impact, inclusief de inkomsten uit Europees voetbal, dan lopen de Spaanse clubs als er dit seizoen niet meer wordt gevoetbald samen 1 miljard euro mis. Als we nog gaan voetballen zonder supporters bedraagt het verlies 300 miljoen euro."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.