Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 16 feb 2020 / 12:57 uur

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Kinderen voor Kinderen is jarig (40) en dat wordt gevierd.

Op Een Onbewoond EilandIk Heb Zo Waanzinnig Gedroomd en Ha Ha Ha, Je Vader waren de eerste drie hits van het Kinderen voor Kinderen-koor, maar het muziekfenomeen is nog altijd een succes. Kinderen voor Kinderen gaat nu veertig jaar mee en dat wordt in de voorjaarsvakantie gevierd met allerlei (nostalgische) activiteiten in Beeld en Geluid in Hilversum.

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum
Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark. |Foto: Daria Scaglioli

Zaterdag werd 40 Jaar Kinderen voor Kinderen! op het Mediapark geopend. Tot en met 1 maart kunnen kinderen en hun ouders dansen en zingen op al die liedjes, workshops volgen, een quiz spelen en een parcours afleggen.

Nog altijd populair

Kinderen voor Kinderen begon in 1980 met presentator Willem Nijholt, tegenwoordig zijn Anne Appelo en Pepijn Gunneweg de hosts. Onder meer Youp van ’t Hek, Paul de Leeuw en Klaas van der Eerden praatten de shows aan elkaar. Inmiddels bekende Nederlanders als Holly Mae Brood (foto), Kaj van der Voort, Sterre Koning, Sarah Chronis en Elise van der Horst maakten ooit deel uit van het koor.

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum
Holly Mae Brood was een 'Kind voor Kind'. /Foto: ANP / Robin Utrecht

Het koor blijft onverminderd populair. Van de laatste tien uitgebrachte albums, belandden er nog zes op de eerste plaats van de hitlijst. Thema’s als pesten, ziekte, milieu-activisme, verhuizen, roken, angst en eenzaamheid komen regelmatig langs. Eén ding uit de 40 jaren is verdwenen: beelden van de allereerste uitzending, die live op de buis was.

De producent van de albums van de afgelopen jaren is met Tjeerd Oosterhuis niet de eerste de beste. Sinds 2012 wordt de titel van het nieuwste werk dat hij met de talentjes maakt, gekoppeld aan de Kinderboekenweek.

Hier vind je info over de activiteiten in Beeld en Geluid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum
Sluiten