Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Quarantaine voorbij: geen coronavirus bij Nederlanders uit Wuhan

Geen van de zeventien mensen – vijftien Nederlanders en twee Chinese partners – die zondag 2 februari terugkeerden uit het Chinese Wuhan, is besmet met het coronavirus. De zeventien hebben hun quarantaine in Nederland in goede gezondheid afgerond.

Hun quarantaine is opgeheven. Dat meldt de GGD Brabant-Zuidoost. De vijftien Nederlanders en twee Chinese partners werden twee weken geleden geëvacueerd uit Wuhan en omstreken, het hart van de virusuitbraak.

China bedong dat ze eenmaal terug in Nederland veertien dagen in afzondering zouden blijven. Die tijd mocht het leeuwendeel van hen wel thuis uitzitten. Maar ze moesten binnenblijven en mochten bijvoorbeeld geen bezoek ontvangen of pakjes aannemen.

Ontdekt

Het coronavirus werd waarschijnlijk voor het eerst ontdekt op een vismarkt in de Oost-Chinese stad Wuhan en is heel besmettelijk. Het behoort toe aan een grote groep virussen. Sommige van deze virussen zijn overdraagbaar op mensen, terwijl anderen slechts vat hebben op dieren. Mensen die besmet worden krijgen een longontsteking. Ook hebben patiënten last van hoesten, ademhalingsproblemen en koorts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.