Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 3 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

David Bowie-musical langer te zien in Amsterdam

Het laatste meesterwerk van David Bowie is komend najaar langer te zien dan gepland. Lazarus, de musical die de artiest voor zijn dood schreef, draait van oktober 2019 tot april 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Aanvankelijk zou de voorstelling tot december draaien.

Veel belangstelling

De speelperiode is verlengd tot en met begin april, heeft producent Stage Entertainment maandag bekendgemaakt. Stage heeft besloten tot de verlenging omdat de kaartverkoop harder gaat dan verwacht. Vier maanden voor de première van de Nederlandse versie van Lazarus zijn er al meer dan 50.000 kaarten verkocht.

Bowie creëerde Lazarus samen met regisseur Ivo van Hove. Amsterdam is na New York en Londen de derde plaats waar de voorstelling is te zien. In Lazarus leidt Thomas Newton, de hoofdpersoon uit het boek en de film The Man Who Fell To Earth, het publiek door zijn leven, zijn dromen en zijn obsessies. De reis wordt omlijst door hits als Absolute Beginners, Changes, Heroes en This is not America. In de film uit 1976 werd Newton vertolkt door Bowie.

Cast deels bekend

De hoofdrol in de Nederlandse versie wordt vertolkt door acteur Gijs Naber (Redbad, Penoza). De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt. Producent Albert Verlinde zegt „overvallen te zijn door de enorme belangstelling voor het stuk".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.