Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 17 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Jaspers stopt maand na ophef bij For Farmers

Presentatrice Yvon Jaspers van Boer zoekt Vrouw stopt met haar promotiewerk bij het grootste veevoederbedrijf van Europa, ForFarmers. Het besluit zou niks te maken hebben met de recente commotie over haar nevenfunctie.

Op de website van het bedrijf staat: „Yvon Jaspers heeft ons laten weten zich voorlopig alleen te zullen richten op haar tv-programma’s en daarom geen nieuwe activiteiten met ons op te zetten."

Niets te verwijten

Het Commissariaat voor de Media deed onderzoek naar de activiteiten van Jaspers en concludeerde dat haar niets te verwijten valt. Wel is KRO-NCRV, waarvoor ze Boer zoekt Vrouw maakt, onzorgvuldig geweest bij het beoordelen van nevenfuncties, aldus de mediawaakhond. Voor het Lochemse bedrijf haalde Jaspers ‘de boerentrots naar boven’, wat ze met haar programma ook deed.

Afgelopen maand verscheen Jaspers in het tv-programma Pauw, waarin ze vertelde over het onderzoek en dat het soms wel leek dat ze zich in ‘oorlogsgebied’ bevond. Ze had het er ook mentaal zwaar mee, zo gaf ze toe. „Ik heb 25 jaar gewerkt voor vertrouwen, dan komt er een journalist die een verhaaltje verzint en iedereen gelooft dat zomaar. Ik voelde mij zo alleen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jaspers stopt maand na ophef bij For Farmers
Sluiten