Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 mei 2019 / 20:39 uur

‘Lijk vermiste man na 30 jaar gevonden in gletsjer’

In Argentinië denken ze een dertigjarige vermissingszaak te hebben opgelost op een wel heel aparte wijze. In een gletsjer is namelijk een bevroren lichaam gevonden van een verdwenen klimmer.

Wandelaar

Het zou gaan om het lijk van een Spanjaard, dat bij toeval ontdekt is door een wandelaar die over de gletsjers in de westelijk gelegen provincie Mendoza liep.

Het is onduidelijk hoe het slachtoffer precies is verongelukt. „Het lichaam bevond zich al heel lang in de gletsjer", zegt een politiefunctionaris die betrokken was bij de bergingsoperatie. „Op enig punt verloor hij zijn evenwicht en kwam hij ten val. Of de wind blies hem de gletsjer in."

DNA-onderzoek

Uit DNA-onderzoek moet blijken of het inderdaad gaat om de verdwenen Spanjaard. De autoriteiten vermoeden in elk geval dat de vermissingszaak snel kan worden afgesloten. Het slachtoffer droeg kleren uit de periode waarin de klimmer verdween en had Spaans materieel en een rugzak met documenten bij zich.

Mendoza is binnen Argentinië een populaire toeristische bestemming. Het lichaam lag echter niet in een druk bezocht gebied.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Lijk vermiste man na 30 jaar gevonden in gletsjer’
Sluiten