Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 6 mrt 2019 / 09:25 uur

Lex Uiting: ‘Twan wilde direct stoppen’

Lex Uiting, presentator en sidekick van Twan Huys onthult waarom de talkshow RTL Late Night van RTL4 maandag abrupt is gestopt. Nadat Twan Huys zijn ontslaggesprek had, wilde hij er direct mee stoppen. In tegenstelling tot Humberto Tan, zag Huys het niet zitten om nog een aantal maanden door te pakken. Toen hij zondag te horen kreeg dat zijn carrière bij Late Night erop zat, was hij er direct klaar mee, zegt hij tegen De Telegraaf.

Uiting was het totaal niet eens met het ontslag van de journalist. „Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit", zegt hij. Volgens Uiting was bij veel kijkers ‘de beeldvorming niet juist’. „Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

„Dit was een programma in opbouw en we waren er nog niet. Al heeft het zich echt ontwikkeld”, vindt hij. „Ik hield er rekening mee dat een discussie over Late Night misschien ergens in de lente zou plaatsvinden. Maar nu al…?"

Gooische matras

Zelf schitterde Uiting van afwezigheid bij laatste uitzending. „Daar aan tafel zitten was niet ‘im Frage’ en ik had wat privé-afspraken in het Zuiden. Maar ik twijfelde wel een beetje", aldus de presentator, die in Limburg carnaval aan het vieren was. "Dit was natuurlijk heftig nieuws. Al was ik er alleen maar even achter de schermen. Het is de eeuwige spagaat waarin ik zit, die tussen de Zuidelijke gemoedelijkheid en het Gooische matras."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Lex Uiting: ‘Twan wilde direct stoppen’
Sluiten