Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 17 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Alles mag bij Vrienden van Amstel Live

Je zou misschien denken dat je na 21 edities van Vrienden Van Amstel Live alles wel een keer gezien hebt, maar ook dit jaar heeft de organisatie de nodige troeven in zijn handen. ,,In de kroeg mag alles tegenwoordig, toch?”, zegt Ryan Marciano, een van de optredende acts.

Sunnery James en Ryan Marciano zijn twee van de zeven artiesten die dit jaar debuteren op Vrienden van Amstel Live, naast Maan, Chef’Special, Frenna, Wulf en Mr. Ahoy himself, Lee Towers. Toch was de Rotterdamse artiest er in zekere zin iedere editie wel bij, want bij de artiesteningang staat een buste van Lee Towers. Dit jaar zingt hij You’ll Never Walk Alone samen met rockband Di-Rect. ,,Dat is toch een ding”, roept Sunnery over de komst van de 72-jarige zanger. ,,Ik was een broekie van vijf, zes jaar toen ik Lee voor de eerste keer zag en net schudde ik hem de hand. Het is mooi om dan naast elkaar op het podium te staan.”

In het verleden was dance een ondergeschoven kindje op het evenement dat ook wel ‘de grootste kroeg van Nederland’ wordt genoemd. Maar de laatste jaren wordt het meezingfeest ook volop omarmd door de grote dj’s. Zo gaf Armin van Buuren vorig jaar nog een spectaculaire set, waarbij hij zelfs over de kop ging in zijn dj-booth. Ryan Marciano was onder de indruk van de beelden die hij daarvan zag. ,,Toen zeiden we al meteen: dat gaan we niet doen!” De twee willen niet teveel over de show verklappen, maar anders dan hun reguliere dj-sets wordt het zeker. ,,We moesten voor het eerst repeteren”, aldus Sunnery. ,,Dat doen we normaal nooit.”

Het dj-duo vertegenwoordigt dit jaar de Nederlandse dancescene, maar zoals altijd is er ruimte voor meerdere muziekstromingen, van de levensliedjes van André Hazes tot de afrotrap van Frenna en van de powerballads van Glennis Grace en Marco Borsato tot de festivalstampers van Chef’Special. ,,Als je ons zeven jaar geleden had gevraagd, hadden we gezegd: daar passen we niet bij”, aldus Sunnery. ,,Maar er is veel gebeurd met de muziek: alles komt bij elkaar.” Zijn collega deelt die mening. ,,We dachten dat de andere artiesten niet echt op ons zaten te wachten om met ons te werken, maar er is superveel animo.”

Wanneer je deze reeks van Vrienden van Amstel Live op papier uittekent, levert dat duizelingwekkende aantallen op. Dit jaar zijn er elf uitverkochte shows in Ahoy, wat betekent dat het evenement in totaal 145.000 bezoekers trekt. Omdat het evenement wordt georganiseerd door een bierbrouwerij, gaan er ook heel wat pilsjes doorheen. In het decor is een zestig meter lange bar verwerkt. Per avond staan er 250 biertappers klaar om iedereen van een natje en een droogje te voorzien. Om ervoor te zorgen dat iedereen in de zaal alles kan volgen, hangt er een zeventig meter lang scherm in de zaal. Om dit allemaal te realiseren, zijn er meer dan duizend medewerkers nodig en 58 vrachtwagentrailers aan materiaal. Sunnery weet al welke dj hij hier volgend jaar wil zien: Martin Garrix. ,,Misschien wel samen met Corry Konings!”

Wil jij ook naar Vrienden Van Amstel Live? We geven twintig kaarten weg voor de editie op 23 januari. Vul hier je gegevens in om kans te maken op kaarten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles mag bij Vrienden van Amstel Live
Sluiten