Metro
Metro Nieuws 17 jan 2019 / 20:30 uur

Italiaans dorpje verkoopt huizen voor £1

Heb jij plannen om naar het zuiden van Europa te emigreren? Dan is het slim om een kijkje te nemen in het dorpje Sambuca op het Italiaanse eiland Sicilië. Een huis in het dorpje kost momenteel namelijk maar £1,-!

Het dorpje is de afgelopen jaren uitgestorven geraakt, schrijft CNN. De verkoopactie is een manier om mensen weer naar het dorpje toe te trekken en zo hopelijk ook de economie weer op gang te kunnen krijgen. Omgerekend kan je in Sambuca nu dus een huis kopen voor maar €1,13.

Italiaanse strategie

Sambuca is niet het eerste Italiaanse dorpje dat een dergelijke verkoopactie doet. Op Sicilië werden in 2015 de leegstaande huizen in het plaatsje Gangi voor €1,- verkocht. En een dorpje op Sardinië verkocht in januari 2018 ook haar huizen voor €1,-.

Mocht je na het lezen van de eerste alinea al bijna het verkoop-bord in je tuin hebben gezet, let dan nog even goed op. De huizenkoper is verplicht de woning binnen drie jaar te renoveren voor minstens €15.000. En je moet een borg van €5.000 betalen. Deze krijg je terug zodra de woning is opgeknapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Italiaans dorpje verkoopt huizen voor £1
Sluiten