Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 17 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Barry Paf neemt Metro-kijker mee achter de schermen

Op weg naar de 100% NL Awards neemt radio-dj Barry Paf je in een videoserie mee met een blik achter de (studio)schermen.

Backstage met Barry. Dat is de titel van een nieuwe videoserie op Metronieuws.nl. Radio-dj Paf, die sinds december ochtendprogramma De Barry Paf Show op 100% NL presenteert, laat de kijker zijn leven thuis, het werken in de studio en de voorbereidingen op de 100% NL Awards zien.

Maan en Piet Paulusma

De eerste video verscheen donderdagmiddag, de komende donderdagen vind je om 16.00 uur telkens een nieuwe aflevering. De serie eindigt de volgende maand met een blik achter de schermen van de tiende 100% NL Awards. Paf ontvangt regelmatig gasten in zijn radioshow. In de gisteren verschenen video komen bijvoorbeeld Maan, Kenny B, Miljuschka Witzenhausen en weerman Piet Paulusma aan bod. Metro sprak Paf na de opnames van zijn eerste vlog.

Barry, wat ga je voor Metro precies met je camera doen?

Ik ga zoals gesteld proberen zoveel mogelijk een kijkje achter de schermen van 100% NL te geven en hoe wij De Barry Paf Show maken. We hebben geregeld artiesten in de studio, zeker de komende tijd, richting de 100% NL Awards. Genomineerden, bezoekers, uitreikers… er gebeurt momenteel echt van alles! Soms vergeten we zelf wel eens dat het eigenlijk best bijzonder is wat er allemaal in zo’n radiostudio gebeurt. Verder is mijn werkschema natuurlijk gek. Ik sta iedere dag rond vier uur op en rijd om vijf uur naar mijn werk. Je zou kunnen zeggen dat ik onze luisteraars wakker maak, met ze mee naar hun werk rijd en ze door de file heen sleep. Dat hoop ik ook op beeld zo over te kunnen brengen.

Uitgebreider dan ooit

Ben je een beetje een ras-vlogger van jezelf?

Haha, een echte ras-vlogger zou ik mezelf niet noemen. Ik heb geen eigen YouTube-kanaal of iets dergelijks. Wel vind ik het leuk om foto’s en filmpjes te maken van mijn leven, om die vervolgens te delen met mijn volgers op Facebook en Instagram. Zo uitgebreid als de vlog voor Metro heb ik het nooit eerder aangepakt.

Hoe vind je het om een paar weken met Metro te gaan samenwerken?

Supertof! Sowieso natuurlijk te gek dat Metro mij heeft gevraagd. Ik vind het een heel leuke samenwerking en een toffe manier om te laten zien wat er eigenlijk allemaal gebeurt in zo’n studio en met het hele team daaromheen. De luisteraars horen natuurlijk alleen mij en Patricia en alle andere jocks van 100% NL on air, maar er gaat een heel team achter schuil. Ik vind het leuk dat zij door deze vlog nu een podium krijgen.

Onwijs mooie avond

Kun je een tipje van de sluier oplichten van wat we de komende tijd in beeld mogen verwachten?

Nielson, Guido Weijers, Douwe Bob, Tess Milne… Ze komen allemaal langs, zo gezellig! Verder nemen we de kijkers van Metro mee naar de 100% NL Awards wat echt een onwijs mooie avond gaat worden.

De eerste video van Barry vind je hier.

Barry Paf neemt Metro-kijker mee achter de schermen
O'G3NE. / Sander Koning | ANP

Ook O’G3NE in Awardsshow

De drie zusjes O’G3NE zijn na Davina Michelle en Ilse DeLange de derde artiest die zal optreden tijdens de 100% NL Awards. De voormalig Songfestivaldeelnemers spelen op donderdag 7 februari live tijdens de Awards-uitreikingen in The Box in Amsterdam. De 100% NL-prijzenregen daalt die avond voor de tiende keer op Nederlandse artiesten neer. Onder meer de beste zanger, beste zangeres en beste groep van het jaar worden gekozen. Voor de Awardsshow zijn nog kaarten beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.