Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 1 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Aanjager #metoo bekent seks met 17-jarige acteur

De Italiaanse actrice Asia Argento was een van de eersten die Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, is nu zelf beschuldigd van aanranding. Asia Argento heeft toegegeven dat ze seksueel contact heeft gehad met voormalig kind-acteur Jimmy Bennett, toen die nog minderjarig was.

Ontkenning

De actrice, en een van de aanjagers van de #MeToo-beweging, gaf dit zondagavond toe in een interview op de Italiaanse zender La7. Tot nu toe ontkende Asia steeds.

De 43-jarige Argento vertelde tijdens het interview dat Bennett haar in 2013 overrompelde. Ze verstijfde naar eigen zeggen toen de tiener haar ,,besprong”. Asia Argento zou zich bovendien niet hebben gerealiseerd dat hij toen zeventien was. Ze vertelde hem al jaren niet gezien te hebben.

De actrice geldt als een van de bekendste leden van de #MeToo-beweging. Ze beschuldigde zelf Harvey Weinstein van verkrachting. De advocaat van die oud-filmproducent beschuldigde Argento van ,,hypocrisie op een verbijsterend niveau” nadat was uitgelekt dat ze een schikking had getroffen met Jimmy Bennett.

Geldsom

Volgens de New York Times zou haar toenmalige vriend, voormalig tv-kok Anthony Bourdain, uit eigen beweging 380.000 dollar aan de 17-jarige Jimmy hebben betaald, niet als genoegdoening, maar omdat Bennett geldproblemen had.Asia heeft nog geen reactie gegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.