Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 8 sep 2018 / 09:40 uur

Man met Alzheimer herkent eigen dochter niet

De eerste aflevering van Hello Goodbye stond bijna garant voor een groot tranendal. In de aflevering was een bejaard stel te zien dat op hun dochter stond te wachten. De man van het stel, Gerard, heeft Alzheimer.

Florida

Presentator Joris Linssen wachtte samen met het bejaarde echtpaar op de dochter in de aankomsthal van Schiphol. De vrouw deed haar verhaal aan Linssen en vertelde dat ze vroeger altijd zelf naar Florida – waar hun dochter woont – op reis gingen om haar te bezoeken. Nu Gerard aan Alzheimer lijdt kan dat niet meer, dus komt de dochter tweemaal per jaar naar Nederland.

De vrouw vertelt ook aan Linssen dat het best zwaar is om met Gerard te leven nu hij achteruit gaat, maar haar liefde voor haar man is na 56 jaar getrouwd te zijn nog altijd heel groot. Samen dansen ze af en toe nog even in de woonkamer.

Schitterend mooie vrouw

Ook Gerard doet een woordje over zijn vrouw. ,,Zij is degene die alles doet. Ze is een schitterende mooie vrouw. Die doet van alles voor mij. Ik houd heel heel veel van haar. Lekker stuk!"

Als de dochter van het stel uiteindelijk naar buiten komt heeft Gerard geen idee wie de vrouw is. ,,Ze zeggen dat jij mijn dochter bent", zegt hij verwonderd als de vrouw hem voorzichtig probeert te groeten. ,,Ja, dat is zo", antwoordt de vrouw.

Het fragment van Hello Goodbye kun je hieronder terugkijken.

Het laatste gesprek uit de aflevering van vandaag: Joris Linssen praat met een bezorgde oudere dame en haar man, die Alzheimer heeft. Tjonge, wat indringend was dat. Kijk het hier nog eens terug…

Gepostet von Hello Goodbye am Freitag, 7. September 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man met Alzheimer herkent eigen dochter niet
Sluiten