Amarins de Boer
Amarins de Boer Entertainment 2 dec 2017

Sylvie Meis ontslagen door RTL om haar Duits?

Zeven seizoenen presenteerde ze de populaire dansshow Let’s Dance, maar nu is Sylvie Meis ontslagen bij RTL Deutschland. Dat bevestigt een woordvoerster van Sylvie aan het AD naar aanleiding van berichtgeving in de Duitse krant Bild. Haar Duits zou onder de maat zijn. Maar is haar Duits echt zo slecht?

Accent

„Ik vind het onwaarschijnlijk”, zegt sterrenmanager Xenia Kasper, die zelf van Duitse komaf is, maar al jaren woont en werkt in Nederland. „Sylvie woont al jaren in Duitsland, dus haar Duits wordt steeds beter. Natuurlijk blijf je altijd een accent horen, dat heb ik zelf ook. Maar goed, misschien is er nu een verandering in de directie, waardoor ze zich er nu toch aan storen.”

Sylvie Meis ontslagen door RTL om haar Duits?
Meis deed in 2010 als deelnemer aan de dansshow mee, waarna ze een jaar later werd gevraagd als presentatrice. Foto: ANP.

„Natuurlijk waren er altijd mensen die na de uitzending op social media grappen maakten over mijn accent, maar ik had nooit gedacht dat mijn Duits het einde van onze samenwerking zou betekenen”, reageert Meis in de Bild„Ik ben ongelooflijk teleurgesteld. Ik hield van de show, ik voelde me er altijd goed en ik ben heel verdrietig dat het nu voorbij is. We waren als een grote familie”.

Volgens RTL was het gebrekkige Duits van Meis trouwens niet de belangrijkste reden dat ze wordt vervangen door de 24-jarige Victoria Swarovski. RTL wilde het programma vernieuwen.

Das Supertalent

Meis heeft nu geen programma’s meer in Duitsland. Twee jaar geleden werd ze al door RTL ontslagen bij het programma Das Supertalent, de Duitse Holland’s Got Talent. Toen gaf de zender nog aan dat Sylvie erg belangrijk is voor het station en ze snel zouden praten over nieuwe projecten. Maar zoals het er nu naar uitziet, is de Duitse televisiecarrière van Meis voorlopig voorbij.

Sylvie Meis ontslagen door RTL om haar Duits?
Sylvie Meis heeft nog wel iets om naar uit te kijken, ze is namelijk ten huwelijk gevraagd door Charbel Aoud. Foto: ANP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sylvie Meis ontslagen door RTL om haar Duits?
Sluiten