Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 2 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Eerste sneeuw valt vanavond

Met het aanbreken van de maand december lijkt ook de winterperiode serieus aangebroken. Werden we vanmorgen al wakker met mist en gladheid. Is er morgenochtend in het oosten en zuidoosten van het land zelfs kans op sneeuw. Dit schrijft RTL Nieuws.

Meer Metro? Download de Metro-app

Van korte duur

Dennis Wilt van Buienradar heeft laten weten dat hij in de Limburgse heuvels een paar centimeter sneeuw verwacht. Vanavond begint het echter al te sneeuwen in Drenthe, Overijssel en de Gelderse Achterhoek. Deze sneeuw zal niet van lange duur zijn en waarschijnlijk morgenochtend weggesmolten en weggeregend zijn.

„Omdat we te maken hebben met een zachtere lucht vanuit het noordwesten, worden de mensen in Limburg nog wel wakker in een wit landschap”, aldus Wilt. Desondanks zal de sneeuw ook daar niet lang blijven liggen. Voor Limburg wordt morgen overdag een temperatuur van vier graden verwacht en kans op regen.

Gevaarlijk

De regen zal dus de sneeuw verdrijven, wat kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. „Sneeuw zie je en daar pas je je rijgedrag op aan", zegt Wilt. Bij ijzel denk je dat het regent, maar is het spekglad op de weg."

Voor aankomende week worden zachtere temperaturen verwacht. Het koude winterweer zal dus de aankomende week geen vervolg krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.